Ліна Данем перенесла операцію, після якої не зможе мати дітей

Зірка серіалу “Дівчата” Ліна Данем завжди була відверта зі своїми шанувальниками: будь то розмови про бодішеймінг або пережиті в дитинстві травми. Днями вона зважилася на нове зізнання, написавши пронизливе есе про перенесену кілька місяців тому операцію і неможливість мати дітей, про яких вона мріяла все своє життя.

За словами актриси, на протязі останніх 10 років вона страждала від ендометріозу, пережила безліч операцій, а під час останньої їй видалили матку. Після хірургічного втручання 31-річна Ліна не зможе мати дітей. У своєму відвертому есе для американського Vogue Ліна сказала, що продовження роду – те, про що вона мріяла з юних років.

“У мене ніколи не було сумнівів – мати або не мати дітей. З того самого моменту, коли я усвідомила, як створюються сім’ї, я розуміла, що вагітність – славний початок всього. У дитинстві я набивала під сорочку купу білизни і сяючи ходила по вітальні. Під час зйомок мого телешоу ( “Дівчата”) я носила штучний живіт і гладила його з таким задоволенням. Навіть колеги-чоловіки були зі мною обережні і по-особливому дивилися на мене. А я з нетерпінням чекала, коли мій живіт збільшиться природним чином, а не через гумову підкладку. Але є ще дещо: разом з тим, як росло моє усвідомлення, що я хочу дитину, я переконувалася – щось не так з моєю маткою. Я відчувала це …”- починає свій монолог Данем.

За словами Данем, їй провели 9 операцій, але після кожної запевняли: шанси завагітніти ще є. Ліна не втрачала надії аж до серпня 2017 року, коли вона відчула різкий біль, який раніше не відчувала.

“У серпні біль став нестерпним. Лікарі нічого не могли пояснити. Ультразвук не показував жодних кіст, вільної рідини і, звичайно, ніякої дитини. Я розуміла, що з таким болем, я не можу бути нічиєю матір’ю. Навіть якби я завагітніла, я б просто не впоралася. З серпня по листопад я відчайдушно намагалася впоратися з новим рівнем болю. Я пішла на голковколювання, болезаспокійливу терапію і навіть на жахливий вагінальний масаж. Я була налаштована обдурити систему, перехитрити те, що з’їдало мене зсередини. Я не могла більше нормально працювати. Я постійно запитувала свого лікаря: “Що буде далі?”. Він відповідав: “Давайте почекаємо”.

Коли біль став нестерпним, Ліна сама попросила лікарів провести операцію з видалення матки. Лікарі погодилися. За словами Ліни, це рішення далося їй непросто. Рішучість стати в один день матір’ю її не покинула – актриса всерйоз задумалася про те, щоб вдатися до процедури усиновлення.

Поділись


Новини партнерів