Небезпечний кашель: 4 ознаки, при яких треба негайно бігти до лікаря!

У зимовий період простуда – не рідкість. Зазвичай ми її лікуємо народними засобами. Однак іноді без консультації лікаря не обійтися!

Подумаєш – кашель, скажете ви. Покашляла трохи, і все пройде само собою. Навіть коли застуда залишилася позаду, нас не дуже турбує власне покашлювання. Ми ходимо на роботу, займаємося домашніми справами, подорожуємо. А кашель все не вгамовується!

Ми назвемо 4 випадки, коли своєчасний візит до лікаря просто необхідний, адже мова йде про ваше життя!

ПНЕВМОНІЯ

При пневмонії кашель супроводжується відхаркуванням мокротиння, причому вона має білий, зелений або жовтий колір. Крім цього, у хворого сильний жар, відчуття тяжкості в грудях, відсутність апетиту. Негайно викликайте лікаря!

АСТМА

Періодично виникає кашель задушливого характеру, коли, здається, що вам не вистачає повітря. Часто виникає під час сну і на холодному повітрі. Якщо не розпочати лікування, астма почне розвиватися і перейде в більш важку форму.

РАК

Якщо ви кашляєте вже більше трьох тижнів, варто перевіритися у лікаря! Особливо якщо при виділеннях під час кашлю присутня кров! Також вас має насторожити, якщо під час кашлю виникає біль в області плечей. Поспостерігайте за собою: якщо, займаючись звичним для себе речами, ви стали задихатися, у вас з’явилася задишка, знайте: візит до лікаря може врятувати не просто ваше здоров’я, а й ваше життя.

ТУБЕРКУЛЬОЗ

Ви покашлює вже не перший місяць, і відчуваєте слабкість, швидко втомлюєтеся, температура тіла стабільно близько 37 0 ? Це можуть бути ознаки туберкульозу легенів! Ця хвороба розвивається повільно, іноді проходить до року, перш ніж з’являються перші симптоми. Щоб визначити, що ви не потрапили в число тих, що заразилися паличкою Коха, необхідно зробити рентген!

Лікарі стверджують: кашель – явище поширене, найчастіше він проходить без всяких наслідків для організму. Не варто вселяти собі непотрібних страхів, а й ігнорувати грізні симптоми не слід. Адже мова йде про ваше здоров’я!

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів