Анджеліна Джолі закликала НАТО встати на захист жінок в боротьбі за нерівноправність статей

BEVERLY HILLS, CA - NOVEMBER 05: Honoree Angelina Jolie attends the 21st Annual Hollywood Film Awards at The Beverly Hilton Hotel on November 5, 2017 in Beverly Hills, California. (Photo by Neilson Barnard/Getty Images)

Останнім часом Анджеліна Джолі в своїх промовах особливу увагу приділяє проблемі насильства і нерівноправності статей. На цей раз колишня дружина Бреда Пітта в статті, написаній спільно з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, заявила про те, що Організація змогла б зіграти велику роль у припиненні насильства над жінками та гендерної нерівності.

“Незважаючи на те, що насильство заборонено міжнародним законом, воно як і раніше використовується в якості тактичного заходу у військових конфліктах від М’янми до України. Це і групове згвалтування, і сексуальне рабство, і расова дискримінація, і тероризм. Жінці в зоні бойових дій перебувати набагато небезпечніше, ніж солдатам. Припинення насильства за ознакою статі є життєво важливим питанням миру і справедливості”,

– сказала актриса.

Актриса заявила, що НАТО повинне встати на захист жінок і стати їх “щитом від страху і агресії”, як говорив колишній президент США Гаррі Труман.

Джолі і Столтенберг вважають, що НАТО також повинне посприяти тому, щоб жінки займали керівні посади в різних організаціях.

“Жахливо, що насильство по відношенню до жінок, будь то в мирний час або під час військових дій, повсюдно вважається несерйозним злочином. Нарешті з’явилася надія, що ми зможемо це змінити. Ми зобов’язані це зробити не тільки для себе, але і для майбутніх поколінь.”
– написала Джолі.

До слова, днями тему гендерної нерівноправності актриса підняла на сніданку журналу Hollywood Reporter, натякнувши, що проблема нерівноправності статей широко поширена і в Голлівуді. А місяцем раніше актриса торкнулася теми сексуального насильства на міністерській конференції ООН, прокоментувавши скандал, що розгорівся навколо Харві Вайнштейна і розповівши про свій невдалий досвід роботи з кінопродюсером.

Поділись


Новини партнерів