Ось що категорично не можна робити в чистий четвер!

Всі знають, що «чистий четвер» – це свято, коли потрібно мити і митися. Але мало хто замислювався про те, ЩО САМЕ потрібно робити в цей день, і чому він має таке значення.

Чистий четвер ще називають Великим Четвергом, що як би само по собі підкреслює його важливість для всіх християн на Землі.

Кажуть, що якщо в цей день залишити в будинку бруд, то весь рік пройде під знаком безладу, сварок і бруду.

Але давайте перейдемо до конкретики.

Ось чого в чистий четвер, який буде вже 5 квітня, КАТЕГОРИЧНО робити не можна:

  1. Починаючи з четверга і аж до самого Великодня не можна нічого виносити з дому, особливо в борг. Не давайте, як би хто не просив: ні грошей, ні якихось речей «покористуватися». Це погана прикмета.
  2. Не можна ділитися навіть з родичами чи сусідами кухонним начинням або продуктами.
  3. Не можна залишати на ніч з Великого четверга на Страсну п’ятницю замочену білизну, яку не встигли випрати, і не вимитий посуд.
  4. Як і в інші дні Страсного тижня, в найближчий четвер не можна гадати, веселитися, відзначати свята, співати і танцювати.
  5. Не можна в цей день вживати жирну їжу.

А ось що, навпаки, робити ДУЖЕ бажано:

  1. Критично важливо почати прибирання в цей день саме зранку. Так що навіть якщо ви йдете в цей день на роботу, спочатку приберіть будинку хоч щось! Можете, наприклад, помити посуд і винести сміття …
  2. Найсміливіші можуть у Великий четвер викупатися. Наші предки вірили, що цей обряд допоможе «змити всі хвороби».
  3. Чистий четвер – кращий день в році для того, щоб вперше постригти маленьких діток. Селяни «на удачу» в цей день раніше стригли навіть худобу.
  4. Щоб на майбутнє у вас водилися гроші, перерахуйте їх в цей день, причому три рази! Якщо є можливість, можна також вистрілити з рушниці або хоча б переставити меблі …
  5. Це найкращий день, щоб зняти з себе наведену ворогами порчу. Треба просто рано вранці, ще до світанку, вмитися. При цьому треба вимовляти слова елементарної молитви: «Змиваю те, що на мене напустили, те, від чого душа і тіло томиться, все чистим четвергом знімається. Амінь».
  6. Якщо ви – самотня жінка, тоді щоб знайти своє щастя, в цей день під час купання треба вимовити молитву: «Як світлий і червоний чистий четвер, так і я раба (ім’я) буду для всіх прекрасною. Амінь».

Джерело

Поділись


Новини партнерів