Навіть якщо ви є прихильником мінімалізму і не відчуваєте необхідності мати у своєму гардеробі велику кількість одягу, настає час, коли доводиться задуматися про його оновлення. Але набагато гірше тим людям, які вважають за краще кожного дня виходити з дому в новому вбранні: адже для цього потрібно мати відповідну кількість одягу і аксесуарів. На жаль, новий одяг коштує досить дорого, і дозволити собі щомісяця купувати нові речі може далеко не кожен. Якщо вам хочеться виглядати красиво, але зараз ви не можете дозволити собі приватних походів по фірмових магазинах, то ця стаття – для вас.

Як економити на одязі?

Купуйте одяг в інтернеті. Не секрет, що ціни в інтернет-магазинах найчастіше є нижчими, ніж в «звичайних». У цьому ви можете переконатися відвідавши сайт http://www.misscandy.ua/. Пов’язано це зовсім не з низькою якістю одягу! Просто інтернет-магазини не платять за оренду складів і мають менше співробітників, а значить, і витрати у них менші. Все це тільки на руку нам, покупцям, які в результаті можуть отримати гарну якісну річ за низькою ціною. Не останню роль в привабливості інтернет-магазинів грають спеціальні акції, купони і промокоди, тобто спеціальні набори символів, які потрібно ввести на сайті магазина, щоб отримати знижку.

Беріть участь у спільних покупках. Таким чином ви зможете заощадити на доставці. Наприклад, ви і ваша подруга любите робити покупки в інтернеті. Замовте собі одяг не окремо, а разом, а ціну доставки розділіть навпіл. У деяких магазинах є послуга безкоштовної доставки, якщо ви зробили достатньо велике замовлення. Економія очевидна!

Купуйте в секонд-хендах. Навіщо витрачатися на дорогий новий одяг, якщо ту ж річ можна купити в секнод-хенді в два рази дешевше? Багато хто вважає, що в магазинах цього типу продаються тільки старі поношені речі, які раніше належали незрозуміло кому. Це переконання є помилковим: по-перше, одяг в секонд-хендах зовсім не обов’язково буде старим, по-друге, багато речей могли одягати всього один або два рази, по-третє, в секонд-хенди часто потрапляє фірмовий одяг високої якості. Крім того, перед тим як потрапити в магазин секонд-хенду всі речі проходять обов’язкову санітарну обробку, тому відкинемо гидливість. До того ж, якщо ви дуже переживаєте з приводу «чистоти» одягу, ви завжди можете додатково обробити його самостійно.

Не нехтуйте аутлетами. Аутлет – це великий торговий центр, де з шокуючими знижками продається брендовий одяг. Аутлети дорожчі за секонд-хенди, тому що всі речі тут нові, але коштують набагато дешевше ніж у звичайних магазинах. Аутлети ідеально підходять тим, хто хоче істотно заощадити на одязі відомих світових марок.

Купуйте одяг поза сезоном. Для прикладу, літні розпродажі проводяться зазвичай ближче до кінця сезону, тобто в той час, коли усі вже сховали свої купальники в найдальшій частині шафи і починають потихеньку готуватися до осені. Проте, завжди є сенс купувати літній одяг та взуття в кінці літа, а зимовий – в кінці зими. Адже він вам в будь-якому випадку стане в нагоді у наступному сезоні!

Поїхали за кордон? Зайдіть в магазин! На жаль, у багатьох зарубіжних магазинах одяг тих же брендів може коштувати набагато дешевше, ніж в вітчизняних. До того ж, там можуть бути непогані фірми, які поки ще не потрапили на наш ринок. Навіть якщо ви вирушаєте в поїздку в якесь маленьке європейське містечко, вам все одно варто заглянути в один з місцевих торгових центрів: а раптом там якраз будуть знижки на те, що вам потрібно?

Міняйтеся одягом з подругами і друзями. Припустимо, що ви купили сукню, але в домашньому дзеркалі ви виглядаєте в ній менш привабливою, ніж в магазинному? Або ж вам просто вона вже не подобається? Замість того, щоб відразу бігти зі скандалом в магазин, розпитайте подруг: раптом для когось із них ваша сукня виявиться ідеальною? А у них, в свою чергу, знайдеться одяг, який підійде вам? У багатьох країнах зараз дуже популярний обмін одягом і аксесуарами навіть між незнайомими людьми: магазини або різні організації влаштовують заходи, на які будь-хто може принести непотрібний одяг, щоб віддати його комусь іншому. Такі заходи зазвичай безкоштовні.

Створюйте одяг самі. Ця порада підійде тим жінкам, які люблять шити і в’язати і мають на це достатньо часу. Деякі умільці примудряються переробити старі сукні в сучасні модні спідниці, самостійно в’язати светри і шарфи, а також створювати чудові аксесуари з невеликих клаптиків. Такий варіант, звичайно, підійде тим, у кого багато вільного часу, хоча … Якщо призвичаїтися, деякі речі можна примудритися зробити дуже швидко!

Шукайте одяг на дошках оголошень. Люди дуже часто намагаються продати непотрібний для них одяг в інтернеті. Ціна зазвичай є вищою, ніж в секондах, але вона точно нижча, ніж в магазинах. Втім, як пощастить: іноді відмінні речі можна отримати навіть задарма.

Отримуйте одяг безкоштовно. Нарешті, чому б не скористатися людською добротою і не прийняти одяг в якості подарунку? В інтернеті багато спеціальних місць, де роздають одяг безкоштовно. Наприклад, спільнота «Віддам Задарма» в ЖЖ або спеціальна дошка оголошень «Дарудар».