Встигнути прочитати: 8 цікавих книг, які будуть екранізовані в 2018 році

“Золотий глобус 2018” відгримів, кращі картини зібрали нагороди і продовжать збирати їх на “Оскарі”, а тим часом фабрика мрій не зупиняється ні на хвилину – в новому 2018-му нас чекають десятки нових фільмів, які заслуговують на увагу. Деякі з них будуть зняті на основі книг, які ставали бестселерами або вже придбали статус класики. Часто буває так, що про цей факт дізнаєшся в останній момент і часу прочитати твір перед переглядом (якщо це, звичайно, не захоплюючий детектив) не залишається. Пропонуємо порушити цю закономірність за допомогою нашого списку. До нього увійшло 8 цікавих книг, які будуть екранізовані цього року за участю зірок такої величини, як Леонардо Ді Капріо, Джонні Депп, Дженніфер Лоуренс, Джуліанна Мур, Наталі Портман, і інших.

Джефф Вандермеер “Анігіляція” (Annihilation)Результат пошуку зображень за запитом "annihilation"

Сюжет: Історія закручується навколо подій, пов’язаних зі смертельно небезпечною зоною Ікс, в якій відбуваються паранормальні явища. Ні, ніяких чудовиськ, прибульців і зомбі там немає. Просто кожна людина, яку відправляє в цю зону таємна урядова організація, або пропадає в ній безвісти, або повертається, але в той же час сильно і страшно змінившись. В одній з експедицій у героїні книги, біолога гине чоловік. Вона вирішує розкрити таємницю цієї зони і разом з іншими жінками – психологом, топографом і антропологом – відправляється назустріч лякаючій невідомості.

У головних ролях: Наталі Портман, Тесса Томпсон, Оскар Айзек, Джина Родрігез

Джейсон Меттьюс “Червоний горобець” (Red Sparrow)

Сюжет: Молодій балерині Домініці Єгоровій, чия танцювальна кар’єра закінчилася після травми ноги, пропонують пройти навчання в ФСБ. Мета – вивести на чисту воду агента ЦРУ Натаніеля Неша, який працює під прикриттям в Росії. Між Єгоровою та Нешем виникає романтичний зв’язок, що ставить під загрозу безпеку двох держав і життя головних героїв. Домініка звинувачує у всьому свого начальника і влаштовується працювати в ЦРУ, стаючи подвійним агентом.

У головних ролях: Дженніфер Лоуренс, Джоел Едгертон, Шарлотта Ремплінг, Маттіас Шонартс, Сергій Полунін

Давид Лагеркранц “Дівчина, яка застрягла в павутині” (The Girl in the Spider’s Web)

Сюжет: Це четверта частина історії про детектива-журналіста і дівчину-хакера, придуманої Стігом Ларссоном. Спочатку письменник задумував вмістити її в трилогію, але твори мали такий успіх, що читачі, а потім і глядачі, почали вимагати продовження. Сам Стіг здійснити їх мрію не зміг – в 2004-му він помер від обширного інфаркту у віці 50 років. Трохи пізніше його дружина пообіцяла завершити історію чоловіка. Ця честь випала відомому шведському журналісту і письменнику Девіду Лагеркранцу. У сіквелі Мікаель Блумквіст вплутується в нове велике розслідування – убитий знаменитий шведський вчений в галузі штучного інтелекту. А Лісбет Саландер, прагнучи допомогти йому, розуміє, що за цим злочином стоїть її найлютіший після Зали ворог. І цей ворог вже сплів для неї свою смертельну павутину.

У головних ролях: Клер Фой, Сверрир Гуднасон

Енн Петчетт “Заручники” (Bel Canto)

Сюжет: Ця книга вийшла в 2001 році і миттєво завоювала статус бестселера. В основі сюжету – реальні події, що відбулися в 1996 році в Лімі, Перу. Тоді загін терористів з Революційного руху імені Тупака Амару проник в посольство Японії, де проходило святкування дня народження імператора Акіхіто, і взяв в заручники 490 осіб. У книзі сама історія змінена. У центрі сюжету – американська оперна діва Роксана Косс, що прилетіла в Південну Америку для виступу на святкуванні дня народження індустріального магната з Японії Кацумі Хосокава. У розпал свята в маєток, де проходить вечірка, вриваються терористи.

У головних ролях: Джуліанна Мур, Крістофер Ламберт

Стефан Телті “Чорна рука” (The Black Hand)

Сюжет: Книга не переведена на російську мову, але на ній варто попрактикувати свою англійську хоча б заради того, що в екранізації зіграє Леонардо Ді Капріо. Історія заснована на реальних подіях, що відбулися в нульових роках XX століття. У центрі сюжету – нью-йоркський детектив і один з перших борців з організованою злочинністю Джо Петрозіно, який отримав прізвисько “італійський Шерлок Холмс”. Він починає боротьбу з бандами злочинців, які емігрували з Італії в США.

У головних ролях: Леонардо Ді Капріо

Мері Енн Шеффер, Енні Берроуз “Клуб любителів книг і пирогів з картопляного лушпиння” (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society)

Сюжет: Молода письменниця Джулієт відчайдушно шукає сюжет для нової книги. Час повоєнний, але війна – останнє, про що їй хочеться писати. Допомога приходить звідки вона не могла очікувати – з острова Гернсі (до речі, майбутній фільм отримав саме таку назву). Місцевий свинар Доусен, до якого потрапила в руки книга, що колись належала Джулієт, надіслав їй листа з проханням порадити книжну лавку з хорошим асортиментом, так як на самому острові з книгами зараз туго. Цей лист перевертає життя Джулієт і призводить до найнесподіваніших знайомств і подій.

У головних ролях: Лілі Джеймс, Джессіка Браун-Фіндлі, Глен Пауелл

Герберт Уеллс “Людина-невидимка” (The Invisible Man)

Сюжет: Цей роман, написаний відомим англійким письменником в 1897 році, був екранізований кілька разів, і в 2018-му Universal вирішила знову оживити цю історію, тільки тепер за участю Джонні Деппа. Він виконає роль талановитого вченого-медика, а згодом фізика, Гріффіна, який зробив неможливе – винайшов апарат, який робить людей невидимими. Це дозволяє йому вважати себе “надлюдиною” і жадати світової слави і визнання. Але обставини складаються таким чином, що у Гріффіна з’являються матеріальні труднощі, він не може далі продовжувати свою роботу і вирішує скористатися своїм винаходом – стати невидимим і почати абсолютно нове життя.

У головних ролях: Джонні Депп

Джеймс Хенсен “Перша людина: життя Ніла Армстронга” (First Man: The Life of Neil A. Armstrong)

Сюжет: Це друга книга з нашого списку, яка ще не переведена на російську мову, але цілком можливо, російськомовний варіант буде випущений незадовго до прем’єри фільму. Він, до речі, отримав скорочену назву “Перша людина” і стане другою спільною роботою Раяна Гослінга, який отримав головну роль, і Дем’єна Шазелла, який посів крісло режисера. Книга, як зрозуміло з назви, розповість про життя першої людини, яка ступила на поверхню Місяця, – Ніла Армстронга. Її автор – професор Обернського університету і біограф астронавта Джеймс Хенсен.

У головних ролях: Раян Гослінг, Джон Бернтал, Клер Фой, Джейсон Кларк, Лукас Хаас.

Поділись


Новини партнерів