Як навчитися шити одяг?

Якщо ви вирішили спробувати себе в пошитті одягу, дана стаття допоможе вам розібратися в цьому процесі, а також підкаже з чого варто почати. А всі необхідні матеріали та інструменти ви можете придбати на сайті https://sewing-navigator.com.ua. Отже давайте до справи.

Навик самостійного пошиття одягу є досить затребуваним в наші дні. Моделі одягу власного виробництва є унікальними, ви не ризикуєте зустріти дівчину в такій самій сукні як у вас. Пошиття одягу не тільки дозволяє заощадити гроші від покупки її в магазині або замовлення в ательє, але і дає можливість отримати джерело додаткового заробітку, займаючись пошиттям одягу на замовлення. Все, що потрібно для успішного освоєння навику кравця в домашніх умовах це мінімальний набір швейних інструментів, вільний час і ваше бажання.

Необхідні інструменти та пристосування

Отже, почнемо з приладдя, яке вам знадобиться на перших порах. У набір початківця кравця обов’язково повинні входити:

– крейда для нанесення маркувань на тканину;
– калька або папір для розробки і викрійки моделей;
– праска і прасувальна дошка;
– спеціальні ножиці, призначені для тканин;
– лінійки і вимірювальна стрічка для зняття мірок;
– шпильки і голки для скріплення тканини на етапах моделювання та примірки.

Ну і, звичайно, головним інструментом при пошитті одягу є швейна машинка.

Вибір і вивчення швейної машинки

До вибору швейної машинки необхідно підійти дуже відповідально. Бажано придбати сучасну модель, яка дозволяє працювати з усіма типами тканин, а також має в своєму арсеналі велику кількість виконуваних операцій.

Сучасні машинки можна розділити на дві категорії: електромеханічні і комп’ютерні. Перший тип має механізм, який відповідає за формування рядків. Управління даними механізмом виконується вручну, що робить освоєння такої машинки більш складним. Комп’ютерні швейні машинки мають вбудований мікропроцесор, який автоматично виконує всі операції по налаштуванню. Необхідно тільки вибрати вид тканини і шва, решта машинка зробить сама. Такий варіант буде кращим як для досвідчених швачок і кравців, так і для початківців.

Після покупки швейної машинки необхідно ретельно вивчити інструкцію по експлуатації, розібратися з пристроєм, зрозуміти призначення всіх елементів, а також навчитися підбирати потрібний режим роботи. Після того як ви зробили це, можна виконати кілька пробних швів. Просто зшити кілька шматків матеріалу, спробувати різні види швів і декоративної строчки. Це дозволить набити руку, а також зрозуміти можливості конкретної швейної машинки.

Після того як ви отримали перший досвід зшивання, можна пробувати зробити свої перші вироби. Рекомендується починати з простих речей, які не потребують особливої ​​точності й акуратності. Це може бути фартух або піжама. Ваша кваліфікація буде поступово зростати, і з часом ви зможете робити більш складні речі. Перший досвід вдалого виготовлення простих речей мотивує на подальше навчання, в той час як невдачі при спробах пошити щось складне можуть знизити мотивацію або взагалі стати приводом для відмови від цієї ідеї.

Зняття мірок, викрійка і пошиття одягу

При пошитті одягу слід дотримуватися певної послідовності дій. Насамперед необхідно зняти мірки з людини, які залежать від типу виробу. Наприклад, для брюк потрібні розміри стегон, талії і довжина ніг, а для спідниць достатньо просто розмірів талії і стегон.

Після цього виготовляється викрійка, або іншими словами шаблон. Матеріалом для викрійки зазвичай служить папір або калька. Готовий шаблон накладається на розгладжену тканину і закріплюється на ній за допомогою шпильок або голок. Вкрай важливо забезпечити ідеальне розгладження матеріалу, щоб не було похибки. Потім матеріал обрізається по краю викрійки ножицями, після чого форма прибирається і у вас в руках залишається тканина, готова до процесу шиття.

Існує кілька моментів, які необхідно врахувати для виготовлення якісної речі. Перед початком викрійки рекомендується випрати і висушити тканину, так ви зможете уникнути усадки в майбутньому. Якщо ви плануєте включити в викрійку кишені, то необхідно прикріпити їх до початку зшивання заготовки. При виготовленні викрійки не забудьте включити в результати вимірів припуски на шви. Також при використанні тканини з малюнком зверніть увагу на відповідність малюнка при накладенні викрійки на матеріал.

Перед початком роботи на швейній машинці потрібно підготувати майбутній шов шляхом поєднання тканини і закріплення її голками. Після цього проводиться безпосередньо зшивання тканини. Процес повинен виконуватися акуратно і без поспіху. Після завершення основної роботи підшивають краї одягу, а також кріплять необхідну фурнітуру і аксесуари.

В результаті виходить готовий предмет гардероба, який ідеально підібраний для конкретної фігури і є ексклюзивним. Згодом можна весь свій гардероб заповнити ось такими речами власного пошиття. Якщо ви не готові витрачати час і сили на придбання і вдосконалення даного навику, але при цьому хочете мати ексклюзивний гардероб ручного пошиття, то ви завжди можете звернутися в ательє.

Поділись


Новини партнерів