Як правильно вибрати стоматологічну клініку

Сьогодні існує безліч стоматологічних клінік, які надають широкий спектр послуг. Тому дуже актуальним серед нас, як серед споживачів, є питання вибору. Адже здоров’я – це найдорожче, що є у людини, і для того, щоб його підтримувати, потрібно постійно проходити обстеження. Завітавши на https://healthydent.ua/uslugi/udalenie-kisty-zuba ви зможете отримати консультацію від кваліфікованого спеціаліста, який допоможе вирішити будь-яку проблему, що виникла з вашими зубами.

У цій статті ми розповімо вам, як правильно обрати стоматологічну клініку. В першу чергу відвідайте сайт клініки. Але не для того, щоб читати там відгуки. Зазирніть в розділ «Обладнання» або «Технічне оснащення». Якщо там є красиві слова на кшталт «радіовізіограф», «ортопантомограф», «технологія CAD/CAM», «апарат Vector», то такій клініці вже варто поставити плюс. Чи є все це насправді, з’ясуємо трохи пізніше.

Також не полінуйтеся і пошукайте на сайті перелік послуг, що надаються і список лікарів. Чим більше вузькопрофільних фахівців в штаті, тим більше у пацієнта шансів отримати якісне лікування в повному обсязі.

Отже, на що варто звернути увагу під час вибору стоматологічної клініки:

Прейскурант, будь ласка
Сумлінна клініка зобов’язана на першу вимогу надати затверджений, з печаткою та підписом відповідальної особи, прейскурант послуг. Перед початком лікування, як правило вже після первинної консультації, з вами повинні укласти договір на надання послуг. А на виході ви повинні обов’язково отримати квитанцію з фіскальним чеком. До речі, не варто одразу ж викидати цей папірець, адже по ньому діє гарантія.

Про гарантії
Клініка, яка дотримується всіх протоколів і норм, завжди надає гарантію на лікування і використані матеріали, деколи навіть і довічну. Але про це варто запитати заздалегідь, наприклад під час телефонного дзвінка.

Візуальний огляд
Очевидно, що, якщо в коридорах стоматологічної клініки пахне цвіллю, а з темних кутів лунають стогони і сміх, – це не найкращий вибір. Однак на одному тільки інтер’єрі не варто зупинятися. У хорошій клініці має бути не менше трьох окремих кабінетів, а якщо ведеться дитячий прийом, то чотирьох. Також повинна бути кімната радіологічних досліджень, а також операційна і стерилізаційна кімнати.

Паперова справа
Те, що у клініки повинна бути ліцензія, навіть не обговорюється. Але крім цього варто поцікавитися дипломами та сертифікатами лікарів. Вони зобов’язані регулярно підтверджувати і підвищувати кваліфікацію, проходити навчання по роботі на нових апаратах і з новими матеріалами. Якщо останній сертифікат, виданий лікарю клініки, п’ятирічної давності, рухайся в сторону виходу.

Непотрібні процедури
Не дуже потрібні, але, як правило, дорогі процедури – на жаль, досить поширений спосіб виманювання грошей з недовірливого пацієнта. Вихід – шукати таку клініку, де послуги продаються пакетами. Так ви будете точно представляти, у що обійдеться лікування. І обов’язково з’ясуйте, що саме включено в пакетну пропозицію і чи не виникне необхідності пройти додаткові процедури.

Поділись


Новини партнерів