Ідея для бізнесу: як відкрити масажний кабінет

Такий вид бізнесу, як послуги з масажу, є досить прибутковим, особливо з огляду на той факт, що він вимагає мінімальних початкових витрат. По суті, для роботи, необхідна наявність приміщення з обладнанням для масажного кабінету. Але, звичайно, не все так просто. Існують певні нюанси, з огляду на які, можна досить легко реалізувати ідею салону.

https://www.medtechnika.com.ua/massage-tables-massage-couches-massage-chairs/

Реєстрація масажного бізнесу
У нашій країні не можна займатися справою, що приносить прибуток, без реєстрації в податковій інспекції. Вибір форми підприємницької діяльності залежить від того, хто буде надавати послуги масажу – сам бізнесмен або запрошений фахівець.

Крім цього, необхідно визначитися з видами послуг, що надаються. Наприклад, якщо крім розслабляючого або косметичного, планується можливість проведення лікувального масажу, а також мануальної терапії, то, крім реєстрації в податковій службі, необхідно буде пройти процедуру ліцензування в Міністерстві охорони здоров’я.

Що ще потрібно зробити, щоб відкрити масажний кабінет?

Для початку роботи необхідно підготувати наступні документи:

  • договір про утилізацію відходів;
  • договір зі службою санітарної обробки (дезінсекція та дезінфекція);
  • експертний висновок СЕС;
  • висновок про пожежну безпеку.

До моменту фактичного започаткування бізнесу масажний кабінет повинен бути готовий повністю.

Вимоги до приміщення для масажних послуг
У питанні як відкрити масажний кабінет з нуля, відправною точкою буде вибір приміщення. Для найбільшої відвідуваності рекомендується розглядати оренду або купівлю нерухомості на першому, в крайньому випадку, другому поверхах, але не можна розташовувати такий кабінет в приміщенні підвалу.

Залежно від планованих масштабів бізнесу вибирається необхідна площа, з розрахунку від 8 кв.м. на одного фахівця, якщо передбачається надання послуги масажу парі клієнтів одночасно (наприклад, чоловік і дружина), то таке приміщення повинно бути не менше 12 кв. м.

Обробка підлоги і стін повинна бути виконана з матеріалів, що миються. Обов’язкова вимога до масажного кабінету – наявність санвузла, душової кімнати для працівників, хороша освітленість і вентиляція.

Серед інших виділяють санітарні вимоги:

  • дезінфекція один раз в тиждень, під запис у спеціальному журналі із зазначенням дати і засобів для обробки;
  • щомісячне генеральне прибирання;
  • наявність точки водопостачання безпосередньо в кабінеті масажу;
  • наявність дезінфікуючих засобів для рук.

Якщо торкатися територіального розташування кабінету, то слід орієнтуватися на наявність поруч можливих конкурентів і намагатися уникнути несприятливого сусідства. Хорошим фактором у виборі приміщення для масажу є близькість до будівлі фітнес-клубу і подібних закладів.

Устаткування для масажного салону
Підприємців найчастіше цікавить, як відкрити свій масажний кабінет з нуля, яке обладнання необхідно придбати, де його купувати. Як правило, необхідні для масажу речі пропонуються в фірмах, які займаються продажем медичної техніки. Майже у всіх містах є такі підприємства.

Перелік того, що потрібно для масажного кабінету:

  • стіл для масажу або кушетка;
  • шафа для косметичних засобів;
  • міостимулятори, масажери;
  • масажне масло;
  • ефірні масла;
  • іонізуюче обладнання;
  • рушники для клієнтів, форма для масажиста та інші речі.

Додатково можна придбати пральну машину-автомат.

Франчайзинг для салону масажу
Масаж як бізнес вимагає матеріальних витрат, втім, як будь-який інший. Для кращої віддачі спеціалізований салон повинен виділятися серед інших – ідея підприємства, дизайн приміщення, спектр послуг, що надаються, реклама – все повинно бути на висоті. Однак, не маючи достатнього досвіду в цій сфері, підприємець може допустити помилки в організації цієї справи.

Але є можливість уникнути цієї ситуації – покупка франшизи масажного салону. Вибравши такий шлях, ділова людина значно знижує власні ризики, тому що компанія-франчайзер, під чиїм брендом буде відкритий салон, всіляко сприяє успішному розвитку діяльності, так як безпосередньо зацікавлена ​​в прибутковості підприємства. Вона допомагає з підбором і навчанням персоналу, бере на себе рекламні кампанії, надає правову і юридичну підтримку та інше.

Як правило, такий бізнес по франшизі окупається через півроку і починає приносити стабільний дохід.

Поділись


Новини партнерів