Що ви відчуваєте, коли чуєте слово «олія»? М’якість, легкість, золотистий колір – це перші асоціації, які виникають у свідомості від цього слова. Звичайно, між різними оліями є велика різниця. Але не дарма значна частина лікарських, косметичних та гігієнічних препаратів мають олійну структуру. Це пов’язано з тим, що олія легко вбирається і несе в собі всі ті корисні вітаміни і мінерали, які закладені природою. Такими ліками від усіх хвороб можна по праву назвати олію чорного кмину.

Чорний кмин – шанована в багатьох країнах спеція, відома не тільки своїми приємними смаковими властивостями, а й цілющою олією, виготовленою з насіння цієї рослини. Мусульмани вважають, що олія чорного кмину здатна перемогти всі хвороби, крім смерті. З давніх-давен лікарі активно використовували олію для лікування різних захворювань. Також цей засіб використовували і для профілактики хвороб. Якщо раніше цей цілющий засіб був доступний тільки жителям країн Близького Сходу, то зараз купити олію чорного кмину не складе великих труднощів, варто тільки замовити і його препарат доставлять вам просто додому.

Показання до застосування

Способів застосування олії всього два: зовнішньо – для терапії шкірних захворювань, випадіння волосся, грибкових уражень шкіри, складних травм, ран і абсцесів, і всередину.

Застосування олії чорного кмину сприяє:

  • лікуванню від шлунково-кишкових, серцевих захворювань,
  • усуненню порушення роботи нирок,
  • купіруванню запальних процесів в організмі,
  • профілактиці виникнення пухлин різного походження;
  • виведенню паразитів;
  • підвищенню стресостійкості;
  • омолодженню.

Відмінний терапевтичний ефект олія чорного кмину дає в якості допоміжної терапії при лікуванні основного захворювання, так як є стимулятором, що підвищує імунітет і помітно знижує сприйнятливість організму до різного роду інфекцій.

Протипоказання

Як і у будь-якого лікарського препарату, у олії чорного кмину є свої протипоказання, про які слід пам’ятати. Олію не можна застосовувати: при вагітності на всіх термінах; ішемії; після інфаркту; захворюваннях, що протікають в гострій формі (гастрит, жовчнокам’яна хвороба); при наявності трансплантатів (можливий ризик відторгнення), а також системних захворюваннях, таких як діабет різних типів і червоний вовчак.