Фізична активність, здоровий спосіб життя, підтягнуте красиве тіло – те, що робить нас впевненими в завтрашньому дні. Мільйони людей проводять час в тренажерних залах, стежать за своїм харчуванням і скидають зайву вагу: фітнес не просто став для багатьох модною пошестю, а й перетворився в нагальну потребу, дав можливість зробити своє життя повноцінним і енергійним. Люди, які не мають можливості відвідувати тренажерний зал, облаштовують в себе вдома спортивний куточок для фізичних занять. Для того, щоб придбати необхідне обладнання для цього, завітайте за посиланням fitnessmir.com.ua. Тут ви знайдете широкий асортимент тренажерів для ефективних занять фітнесом.

Що таке фітнес?

Так що ж являє собою це популярне явище і що роблять на фітнесі? Слово фітнес походить від англійського дієслова to fit – тримати себе в формі, бути здоровим. Однак щоб постійно бути в хорошій формі, однієї фізичної активності не достатньо – потрібні вправи, відмова від шкідливих звичок, правильний відпочинок і здорове харчування – це і складає основу поняття.

Фітнес – не просто фізкультура або фізичні навантаження, це ціла філософія існування, яка органічно поєднує в собі заняття спортом, активний спосіб життя, правильне харчування і здоровий оптимізм. Це плід багаторічних практичних напрацювань фахівців, який втілений в спеціальних тренувальних програмах, складених для зміцнення здоров’я і духу. Основне завдання фітнесу – не досягнення спортивних показників, а зробити життя людини повноцінним, радісним і здоровим, навчити підкорювати нові горизонти.

З історії фітнесу

Насправді, ще наші далекі предки займалися фітнесом, самі цього не усвідомлюючи: фізичні навантаження допомагали їм виживати. А в Стародавній Греції взагалі існував культ красивого тіла і наявного в ньому здорового духу: основи гармонійного розвитку особистості були закладені саме в античну епоху, і до цього теж причетні великі уми – Аристотель, Гіппократ, Платон. На час проведення Олімпійських ігор припинялися війни, що говорить про глибоку шану греків до спортивних змаганнь.

Це цікаво! Заняття фітнесом під музику з’явилися ще в Стародавній Греції: тоді було відмічено, що гімнастичні вправи в музичному супроводі більш ефективні.

А в Стародавній Індії філософія гармонійного розвитку тіла і душі втілилася в йозі, яка популярна і в третьому тисячолітті.

Хоча сам термін fitness з’явився в США в 70-і роки XX століття, перші спеціалізовані програми були розроблені для тренування американських солдатів під час Другої світової. Продовжилася активна робота по впровадженню нової системи в кінці XX століття, коли уряд США всерйоз турбувався про стан здоров’я своїх громадян. При Президентові була створена спеціальна Рада з фітнесу, куди, крім політиків, увійшли кращі тренери і майстри спорту, психологи і медичні фахівці. Перед Радою була поставлена ​​задача популяризації здорового і активного способу життя, фізичного розвитку. І вже в кінці 80-х фітнес став настільки популярним, що ним стали займатися всі верстви населення – від робітника до мільйонера.

Сьогодні безкоштовні секції відійшли в історію, зате зростає мережа сучасних фітнес-клубів, які колись з’явилися в США в рамках боротьби за здоров’я нації. А число шанувальників фітнесу зросло за останні десятиліття в чотири рази!

Чим корисні заняття фітнесом?

Фітнес – філософія, якій потрібно знайти місце в своєму житті, тому що захоплення нею в результаті дає безліч плюсів і переваг. Яку користь приносять заняття фітнесом людині?

Оздоровлення організму:

  • нормалізацію метаболізму, травлення, зміцнення серцево-судинної, кісткової, м’язової систем, підвищення імунітету;
  • струнку, підтягнуту фігуру, гарне тіло;
  • розвиток координації рухів, формування правильної постави, ходи;
  • профілактику остеопорозу, тромбозу;
  • зниження стресових впливів на організм, зменшення нервової напруги;
  • поліпшення загального самопочуття, приплив сил, бадьорості, підвищення працездатності;
  • вироблення активної життєвої позиції.

Це цікаво: згідно з дослідженнями, заняття фітнесом протягом семи хвилин нормалізують рівень цукру в крові.

Завдяки заняттям фітнесом, ви станете витривалішими, сильнішими та гнучкішими. Все в комплексі сприяє розвитку впевненості в собі, стимулює до підкорення нових вершин. Людина прагне якомога повніше реалізувати себе, а значить, стає успішнішою.