Джерело здоров’я та міцного імунітету

Забезпечити повноцінний раціон мешканцю міста досить важко. Адже щоб отримати важливі організму речовини, треба харчуватися винятково свіжими овочами, фруктами, якісним м’ясом і молочними продуктами. Не завжди це можливо у сучасних умовах.
Крім того, є окремі категорії людей, яким критично необхідні додаткові вітаміни — вагітні, спортсмени та ті, захворювання яких спричинені авітамінозом. У такому випадку варто завітати на сайт /aptekar.ua/vitaminy-i-bady/, де набувають будь-які вітаміни та БАДи за вигідними цінами, та у зручному для вас місці. Мережа аптек «Аптекар», «Віталюкс» дає змогу зекономити гроші та час на пошуки потрібних медичних засобів.

Вітаміни: для чого потрібні та де їх шукати?

Для повноцінної життєдіяльності будь-якої людини необхідні такі вітаміни:
— ретинол (А);
— тіамін (В1);
— рибофлавін (В2);
— нікотинамід (В3);
— пантотенова кислота (В5) та інші.

Варто зазначити, що оптимальним джерелом вітамінів для здорової людини є продукти харчування. Вживати фармацевтичні вітаміни варто лише за призначенням лікаря, який підбере саме той комплекс або вітамін, який необхідний для вашого організму. Для цього проводиться відповідний аналіз крові. Лікар же визначає дози та термін вживання таких вітамінів.

Нестача вітаміну А може призвести до серйозних офтальмологічних захворювань: курячої сліпоти та ксерофтальмії. Щоб уникнути цього варто якомога частіше вживати печінку (як риб’ячу, так і тваринну), моркву, червоний перець, зелену цибулю. Варто зазначити, що цей вітамін жиророзчинний, тож якщо ви вживаєте овочі, варто поєднувати їх з маслом або олією.

Якщо в організмі не вистачатиме тіаміну (вітаміну В1), то це може спричинити значні ураження нервової системи, зокрема захворювання бері-бері. Тож варто регулярно включати до свого раціону хліб із висівками, сою, квасолю, горох, шпинат, картоплю, моркву, капусту, а також печінку та нирки.

Нестача рибофлавіну може спричинити порушення кровотворної та репродуктивної функцій, росту та здоров’я шкіри, волосся та нігтів. Щоб забезпечити себе цим вітаміном вдосталь, не відмовляймо у вживанні печінки та нирок, дріжджів, яєць, мигдалю, шампіньйонів, білих грибів та лисичок.

Надзвичайно важлива для організму й нікотинова кислота (вітамін В3), адже без неї виникають дерматит, діарея та деменція — симптоми такого захворювання як пелагра. Головні джерела цієї речовини — житній хліб, ананаси, манго, буряк, гречка, квасоля, м’ясо, гриби, печінка, нирки. До речі, нікотинова кислота приховується за кодом харчового додатку Е375.

Пантотенова кислота (вітамін В5) необхідна для нормального обміну речовин та синтезу життєво важливих жирних кислот. Вона надзвичайно поширена у продуктах харчування, та її отримують, споживаючи горох, дріжджі, ліщину, зелені листові овочі, гречку та вівсянку, моркву, цвітну капусту та часник.

Тож як бачимо, здобути більшість необхідних нам речовин можна, споживаючи збалансовану корисну їжу. Але якщо ви належите до деяких категорій людей, обійтися без вживання синтетичних вітамінів важко. Тож дотримуйтесь рекомендацій лікаря і купуйте все необхідне в мережі аптек «Аптекар», «Віталюкс».

Поділись


Новини партнерів