Пізня діагностика та наслідки хімії: важливі проблеми пацієнтів із онкозахворюваннями

Онкологічні захворювання викликають паніку в людей із багатьох причин – стрімкий розвиток пухлини, важкий стан пацієнтів, високий відсоток летальних випадків. Але є інші важливі проблеми онкохворих, про які ми отримали інформацію від фармацевтів “Юрія-Фарм”, виробників унікального препарату “Емаплаг”, і в клініці “Medpomosch”. Йдеться про наслідки хіміотерапії для організму пацієнтів і про важливість раннього виявлення онкозахворювань.

Лікування тромбоцитопенії після хімії

Тяжкість хіміотерапії полягає, серед іншого, в пригніченні кровотворних функцій організму. Застосування даного виду лікування викликає зниження рівня тромбоцитів – клітин крові, які забезпечують життєво важливу її властивість – згортання. Рівень інших клітин – лейкоцитів, які борються з інфекціями, також падає. Єдині ліки від тромбоцитопенії в Україні – це препарат рекомбінантного тромбопоетину людини Emaplug.

Рішення про заходи для підвищення рівня тромбоцитів приймає онколог, який веде пацієнта, в деяких випадках це переливання крові донора, проте відновлення власної кровотворної функції організму можливо за допомогою введення тромбопоетину. Це безпосередньо впливає на подальший стан і виживання пацієнта, що проходить курс хіміотерапії.

Важливість онкоогляду у сімейного лікаря

Рання діагностика вкрай важлива для успішного лікування онкологічних захворювань і вирішенні проблем, пов’язаних з побічними ефектами лікування. У київському медичному центрі Medpomosch відзначають провідну роль сімейного лікаря в своєчасному визначенні симптомів різних видів раку.

Сімейний лікар має такі можливості і переваги:

● спостереження дорослих і дітей однієї сім’ї;
● знання анамнезу кожного пацієнта;
● інформація по хворобах родоводу;
● часто спостерігає пацієнтів і бачить стан здоров’я в динаміці;
● обізнаний про всі препарати, які приймає кожен член сім’ї;
● має можливість часто оглядати пацієнтів;
● стежить за появою нових симптомів;
● першим приймає рішення про звернення до інших фахівців при підозрі на нове захворювання;
● фахівець широкого профілю та педіатр.

Сімейні лікарі – поки що мало поширена практика в нашій країні, але вона обов’язково повинна розвиватися, адже такий лікар – перша лінія захисту пацієнта, його надія на своєчасне звернення за допомогою і вузькоспеціалізованої діагностикою в разі підозри на рак.

Попереджувальні заходи для онкохворих повинні починатися з регулярного обстеження і онкоосмотра як дорослих, так і дітей, вважають в клініці “Medpomosch”. Тільки в цьому випадку можна розраховувати на більш високі шанси лікування від страшної хвороби.

При пізніх стадіях лікування приносить безліч ускладнень, в тому числі нові захворювання, такі як тромбоцитопенія після курсу хіміотерапії. Препарат “Емаплаг” допоможе відновленню тромбоцитів і лейкоцитів, регулюючи їх рівень в крові і зменшуючи небезпеку кровотеч. На кожному етапі – від діагностики до усунення наслідки важкої терапії – важливо покладатися на лікаря і точно виконувати його розпорядження. Тоді шанси на успішний результат набагато зростають.

Поділись


Новини партнерів