Технологія Bluetooth сьогодні заслужено вважається однією з найбільш перевірених і надійних. Однак на рівні мобільного Apple-юзера проблеми навіть з нею, звичайно ж, трапляються: то з зовнішньою колонкою iPhone НЕ коннектиться, то до автомобільної стереосистеми не підключається тощо

У зв’язку з цим нагадаємо коротко про деякі найдієвіші способи усунення неполадок з Bluetooth-підключенням, котрі дають змогу більшість таких проблем вирішити, як то кажуть, власноруч та своїми силами.

Авжеж, якщо або коли ваш iPhone (чи iPad) вам не підключається, наприклад, до вашої (чи не вашої) Bluetooth-колонки, до якої він раніше підключався миттєво й без питань, то першим ділом застосовувати треба найдавніший і найпопулярніший метод “лікування” даної неприємності. І полягає він у тому, щоб просто вимкнути і потім увімкнути Bluetooth-модуль смартфона (планшета).

Всепогодная мобильная HiFi-колонка DreamWave Tremor: первое впечатление - #DreamWave

У iPhone для цього відкриваємо “Пункт управління“, знаходимо там значок Bluetooth, тапаємо по ньому один раз, і потім, коли він вимкнеться тапаємо ще раз. Або ж заходимо у “Налаштування” iPhone, в списку тиснемо “Bluetooth” і на наступному екрані вимикаємо і потім вмикаємо головний вимикач Bluetooth-модуля.

Далі знову пробуємо підключити iPhone до колонки звичайним способом. Якщо й тепер стандартна процедура сполучення не виконується, то перезапускаємо сам смартфон (треба натиснути і потримати кнопку живлення до появи на екрані вимикача) і попутно вимикаємо-вмикаємо колонку

А ось коли така “класика” належного впливу на проблему не має, тобто з колонкою iPhone працювати все одно не хоче, тоді варто зробити наступне:

#2 – заряджаємо iPhone та колонку і підключаємо їх “впритул”

Тобто, по-перше, заряджаємо до 100% і батарею iPhone, і батарею Bluetooth-спікера (у багатьох з них на корпусі є спеціальний світлодіодний індикатор). А по-друге, на етапі сполучення обох девайсів намагаємося тримати їх якомога ближче один до одного. Як показує практика, ці простенькі заходи досить часто спрацьовують.

#3 – перевіряємо Bluetooth-доступність колонки

Нерідко iPhone не виходить підключити до колонки тільки тому, що віг чогось перестав її “бачити” (вона не відображається в списку підключених пристроїв). Найчастіше трапляється це тому, що Bluetooth-модуль колонки відключений або у неї не активований режим сполучення. Якщо ви не знаєте, як його увімкнути і як запустити цей самий режим сполучення, то краще зазирнути до мануали колонки. Та, як правило, і те, й інше вмикається кнопкою “Bluetooth”, котра розташована на самому видному місці панелі управління. Не працювати вона не може, але якщо на натискання не реагує, то, знову ж, спробуйте просто вимкнути і увімкнути живлення колонки.

DreamWave Survivor - захищена Bluetooth-колонка зі справжнім jump-стартером

#4 – перевіряємо Bluetooth-доступність iPhone

Це на той випадок, коли колонка “не бачить” ваш смартфон, тому що для неї він невидимий. Отже, відкриваємо “Налаштування” iPhone, тапаємо “Bluetooth” і вмикаємо Bluetooth-модуль, після чого смартфон сам розпочне пошук доступних девайсів. І як тільки у списку “Мої пристрої” з’явиться назва колонки, тапаємо по ній і виконуємо сполучення.

#5 – Забути!

Перепідключати заново Bluetooth-пристрої до iPhone (і зокрема колонки) рекомендується через процедуру “забування”. Робиться це в такий спосіб:

  • в iPhone відкриваємо “Налаштування“;
  • тапаємо “Bluetooth“;
  • на наступному екрані в списку “Мої пристрої” знаходимо назву колонки і тиснемо кнопочку з буквою “i” праворуч від неї;
  • в меню вибираємо “Забути цей пристрій“.

Це все. Після того, як iPhone колонку “забув”, виконуємо їх сполучення заново і тестуємо результат.

#6 – зламався Bluetooth?

Як ми вже сказали, дана технологія цілком заслужено вважається дуже надійною. Втім з ладу, на жаль, може вийти будь-яка електроніка. Зокрема й iPhone чи бездротова колонка. Тому коли у налаштуваннях смартфона вимикач Bluetooth-модуля раптом став неактивним (почав відображатися сірим кольором) і звичайна перезавантаження iPhone ніяк не допомагає, то краще проконсультуватися з цього питання з кваліфікованим фахівцем. Дуже ймовірно, що доведеться застосувати так зване жорстке перезавантаження. Тоді потрібно буде зберегти всі свої дані в iCloud або “злити” їх на комп. Тому попередня консультація точно не завадить.

#6 – сумісність?

Технологія Bluetooth передбачає так звану зворотну сумісність. Простіше кажучи, навіть з не зовсім новими Bluetooth-колонками ваш зовсім новий iPhone має працювати без проблем. Однак бувають різні неприємні нюанси. Приміром, старі смартфони (з версіями Bluetooth 2.1 або Bluetooth 3) не працюють з новими колонками та іншим Bluetooth-пристроями (фітнес-трекерами, смарт-годинниками тощо), котрі потребують нових технологій “Smart” чи “Low Energy”. У такому випадку варто або колонку трохи старшу знайти, або iPhone новіший. За матеріалами сайту dreamwave.com.ua.