Безрамковими прийнято називати смартфони, у яких екран займає 90+ відсотків площі фронтальній панелі. Тобто, рамки все одно залишаються, і це чистий «маркетологізм» називати телефони «безрамковими», коли вони такими насправді не є. Втім, на ринку починають з’являтися апарати, які відповідають даному терміну і придбати їх можна на сайті www.citrus.ua.

1 місце – смартфон майбутнього Samsung

Південнокорейська компанія Samsung отримала патент у Всесвітній організації інтелектуальної власності на телефон, який повністю позбавлений рамок. У мережі відразу з’явилися рендери – приблизні проекти, як може виглядати новий апарат.

Очікується, що безрамковий апарат зможе розпізнавати силу натискання на екран і в залежності від цього виконувати ті чи інші функції. Поки що в продажу його немає, та й з’явиться він нескоро. Втім, в 2019 році, можливо, ми вже побачимо щось подібне від південнокорейського гіганта.

2 місце – Vivo Apex

Китайська компанія показала, на що здатна. Вона представила телефон, у якого верхні рамки такі ж вузькі, як і бічні. І при цьому немає ніякої «моноброви», куди виробники завжди ховають розмовний динамік, фронтальну камеру, сканери обличчя.

Домогтися настільки вузьких рамок вдалося за рахунок рішення зробити фронтальну камеру висувною – вона ховається в корпус. Площа екрана займає 98% всієї фронтальній панелі, що на середину 2018 року є своєрідним рекордом.

Крім цього, смартфон Vivo Apex містить цілий ряд незвичайних технологічних рішень. Наприклад, тут немає типового розмовного динаміка – звук передається через поверхню екрану. Також в апараті дактилоскопічний сканер вбудований в екран, що дозволяє зняти блок, приклавши палець до екрану. Всі ці досягнення вдалося реалізувати на вже відомій обчислювальної платформі – Qualcomm Snapdragon 845. Також смартфон отримає 8 Гб ОЗУ і батарею на 4000 мАг. Екран – AMOLED діагоналлю 6.59 дюйма; дозвіл – UHD. Ці характеристики можуть бути змінені.

3 місце – Xiaomi Mi Mix 3

Вже давно ходять чутки, що китайський виробник Xiaomi готує свій повністю безрамковий телефон Mi Mix 3. У мережі з’явилися «живі» фотографії, на яких зображений смартфон. І товсті рамки у нього дійсно відсутні не тільки з боків, але навіть зверху і знизу, все ж, вони є.

Передбачається, що фронтальна камера стане висувною, як у Vivo Nex і Apex. Що стосується інших технологій, то поки що про них немає інформації. Загалом, все стандартно: Mi Mix 3 випустять на базі Snapdragon 845 – зараз немає більш потужної альтернативи для Android-апаратів Xiaomi. Вихід флагмана заплановано на кінець 2018 – початок 2019 року.

Який висновок з усього цього можна зробити? Поки що повністю безрамкові телефони тільки в проекті. Той же Vivo Apex, який на підході, отримує екран з площею 98% від всієї фронтальної панелі. Ймовірно, компанії Samsung вдасться першій створити 100% безрамочник, але поки що таких апаратів немає.