Виробники струменевих принтерів представляють на ринок широкий асортимент моделей, які відрізняються набором базових функцій, вартістю і списком технічних
характеристик. Давайте розберемося, на що варто звернути увагу в першу чергу при
виборі принтера для дому або офісу.

Основні вимоги до принтера для офісу:

    • Висока швидкість друку дозволить швидко вирішувати завдання і не витрачати час на очікування.
    • Розширений набір інтерфейсів підключення не обмежуватиме вас при експлуатації друкувального пристрою.
    • Проста конфігурація і інтуїтивно зрозуміле управління позбавлять від необхідності довгий час вивчати інструкцію і витрачати час на роботу з принтером.
    • Можливість автономної роботи без підключення до комп’ютера або ноутбука заощадить час і скоротить кількість кабелів в офісі.
    • Має сенс придбати МФУ для офісу, якщо ви також плануєте сканувати і копіювати документи, але хочете заощадити місце.
    • Надійна конструкція з міцними елементами дозволить максимально продовжити термін служби принтера, навіть під час регулярного друку великими тиражами.
    • Зверніть увагу на формат носіїв, з якими працює пристрій – якщо є ймовірність, що ви будете друкувати на аркушах формату А3, варто вибрати відповідний принтер.
    • Якщо ви вибираєте принтер для офісу, щоб частіше працювати з чорно-білими текстовими документами, ставте в пріоритет швидкість друку. Якщо в офісі багатьом співробітникам необхідний доступ до принтера, віддавайте перевагу моделям з функцією Ethernet, для самостійної роботи принтера в корпоративній мережі, без прив’язки до конкретного комп’ютера будь-якого співробітника. Співробітник, може вимкнути свій ПК або його комп’ютер може вийти з ладу, а весь офіс виявиться без можливості друку. Для рекламних агенств, фотостудій і копіцентрів краще вибирати моделі, які видають якісні відбитки з високою роздільною здатністю.
    • Офісні моделі відрізняються своїми внутрішніми частинами які виконані з металу, що робить їх більш витривалими до навантажень, а значить більш надійними. У домашніх моделях багато деталей виконані з пластика.
    • Також не слід забувати і про заміну або заправку картриджів. Для того, щоб організувати безперебійну роботу в офісі, варто придбати декілька запасних картриджів. Заправку пустих можна здійснювати на tend.kiev.ua/zapravka-kartridzhej.

Як вибрати принтер для домашнього користування

Більшість користувачів не хочуть переплачувати і шукають недорогий принтер для дому. Остерігайтесь покупки техніки в сумнівних інтернет-магазинах без гарантії – це може обернутися марною тратою грошей. Розраховуйте, що ціна домашніх моделей починається з 60 доларів, а офісних зі 180 доларів.

Тим, хто буде друкувати виключно текстові документи, можна не переплачувати за можливість отримувати відбитки з високою роздільною здатністю. Якщо ви хочете друкувати фото для домашнього альбому, художні роботи, матеріали для квілінгу або іншого хобі, вибирайте техніку, яка забезпечує якісну передачу кольору і високу роздільну здатність.

Зверніть увагу на МФУ, якщо також плануєте сканувати і копіювати документи. При цьому універсальні моделі з високою якістю фотодруку важко зустріти в бюджетному сегменті.

Який принтер для домашнього користування найзручніший в обслуговуванні?

Звичайно, моделі з вбудованою системою безперервної подачі чорнила. Ви витратите мінімум часу на заправку ємностей, при цьому значно скоротите витрати на витратні матеріали без шкоди для якості друку.

Якщо ви плануєте друкувати файли зі смартфона, планшета або ноутбука, вибирайте модель з можливістю дистанційного керування по Wi-Fi. Виробники друкуючих пристроїв також пропонують ПЗ, яке спростить роботу з принтером. Чудовим прикладом цього є додаток Epson iPrint, який спрощує комунікацію з пристроями на базі IOS і Android.

Принтери Epson і їх переваги

Epson пропонує принтери для домашнього та офісного використання з різних цінових категорій. Покупці вибирають принтери такого плану за надійну конструкцію, японську якість і друк з високою роздільною здатністю при економному витраті чорнила.

Користувачі все частіше віддають перевагу струменевим пристроям для друку, які більш зручні у використанні і екологічні, на відміну від лазерних.

Як економити на струменевому друці

З метою додаткової економії домашній або офісний принтер можна використовувати з перезаправних картриджів або системою безперервної подачі фарби. Обидві конструкції передбачають можливість заправки сумісними чорнилом, які на порядок дешевше оригінальних. При цьому ви не втрачаєте гарантії на принтер від продавця, в 20-30 разів знижуєте собівартість відбитка і отримуєте яскраві, насичені і реалістичні зображення. Також вибирайте фотопапір від перевірених виробників, щоб домогтися максимально можливої ​​якості відбитків.