angelika-style.com.ua

Хороший сон – це запорука не тільки міцного здоров’я, але і відмінного настрою протягом дня. Відповідно, всі атрибути, і ліжко, і постільна білизна, і одяг повинні по максимуму сприяти нічному відпочинку. Що стосується саме предметів гардероба, то найкраще для сну підходить піжама, при виборі якої рекомендується керуватися рядом певних критеріїв.

Що необхідно враховувати при виборі

Модні тенденції та дизайн – далеко не найголовніші критерії підбору піжами. В першу чергу одяг для сну повинен бути комфортним та зручним. Придбати оригінальну піжаму можна на сайті angelika-style.com.ua, а максимально правильний вибір можна зробити тільки в разі, якщо врахувати наступні моменти:

  • тип тканини, з якого виконана піжама;
  • крій;
  • модель;
  • забарвлення.

Тканина

Найкраще віддавати перевагу піжамі, виконаній з натуральних матеріалів, наприклад, з бавовни, шовку, атласу. Завдяки цьому шкіра буде дихати, ступінь ймовірності роздратування зведеться до мінімуму. Якщо купується одяг, в складі тканини якого присутні синтетичні добавки, їх кількість в процентному співвідношенні не повинна перевищувати 20%. Шляхом пошиття піжам з сировини з додаванням штучних компонентів виробникам вдається випускати продукцію, яка менше мнеться, краще переться та тримає форму.

Приміряючи бавовняний виріб, особливо уважно слід перевірити тканину на предмет наявності різного роду ущільнень, шорсткостей. Присутність подібних дефектів здатна значно знизити рівень комфорту під час сну.

Дуже незручні піжами, виконані з поліаміду, лайкри, нейлону. У них тіло потіє. Що стосується так званих плюшевих піжам, то хоч на вигляд вони і вельми привабливі, контакт довгих ворсинок з шкірним покривом може привести до подразнення та почервоніння.

Крій

В жодному разі не можна вибирати виріб, який обмежує рухи. Оптимальний варіант – піжама на 1-2 розміри більше. Наступний важливий фактор в плані крою – шви. Вони зобов’язані бути непомітними, практично невідчутними.

Ще один момент – наявність різних декоративних елементів у вигляді нашивок, яскравих гудзиків, мереживної обробки або будь-яких стрічок. Їх присутність здатна зробити предмет гардероба красивішим, проте вони також можуть стати причиною подразнення шкіри.

Увагу слід приділити і гумці на шортах, штанах. Вона не повинна бути надмірно тугою.

Модель

Найбільш часто зустрічаються жіночі моделі, які є аналогами чоловічих піжам, тобто, короткі штани і сорочка, більш сучасний варіант – неширокі штани з резинкою на щиколотці.

Більше вишуканості притаманне жіночим піжамам, виконаним у вигляді шортиківі і маєчки. Однак останній варіант більше підходить для носіння в теплу пору року, так як взимку спати в подібному одязі може бути холодно. Якщо ж ви віддаєте перевагу такому комплекту, доцільно обрати шовк, атлас або трикотаж.

Забарвлення

Сьогодні в плані забарвлення багато жінок підбирають піжаму, виходячи з кольору постільної білизни. Однак під кілька наявних комплектів підібрати одяг для сну досить важко. Основний критерій, яким слід керуватися в даному плані наступний: виріб повинен радувати око і сприяти приємному і зручному носінню. Так, можна вибрати класику, яка зустрічається останнім часом все рідше – піжама в вертикальну смужку. Також чудово виглядають вироби, виконані в заспокійливих тонах, а саме з зображеннями місяця, зірок, сплячих ведмедиків і т.д.

Особливості вибору жіночої піжами

Будь-яка жінка бажає мати гарний вигляд навіть під час сну. Слідуючи тенденціям в моді, доцільно віддавати перевагу яскравим виробам з принтами, які приковують увагу. У такому нічному одязі можна сміливо вийти на балкон з чашкою ранкової кави, будучи впевненою, що ваша піжама обов’язково змусить представника протилежної статі побажати карколомній сусідці доброго ранку.

Відомо, що правильно підібраний предмет гардероба здатний приховати недоліки фігури. Так, повним жінкам і дівчатам рекомендується підбирати вироби вільного крою, виконані в темних тонах, в вертикальну смужку. Широкі ж футболки та шорти будуть лише підкреслювати повноту. Худенькі жінки можуть вільно носити комплект у вигляді коротеньких шортиків і маєчки.