Складно уявити, що багато років тому блузи і сорочки були виключно прерогативою чоловіків. Першими даний елемент одягу приміряли на себе феміністки, щоб продемонструвати рівність з представниками протилежної статі. Трохи пізніше завдяки Коко Шанель блузи і сорочки отримали жіночні лінії та стали важливою частиною гардеробу кожної леді. На думку стилістів, сучасна жінка повинна мати кілька різних блуз і сорочок, придбати які можна на сайті https://gepur.com/catalog/bluzy. На основі цих універсальних речей можна створити багато різних образів. Наприклад, вписати їх в зручний стиль кежуал, діловий комплект або спорт-шик. Головна особливість цих елементів – це те, що їх можна носити з будь-яким одягом: джинсами, сарафанами, костюмами, спідницями, брюками.

Сьогодні модельєри експериментують з цими речами, створюючи дуже сміливі моделі. У 2019 році жіночі блузки та сорочки можна умовно поділити на дві категорії. Перша відрізняється строгістю і аскетизмом, а друга – незвичайними дизайнерськими рішеннями.

Блузи і сорочки: модні тенденції 2019

Цей рік багатий різними трендами. Кожна модниця може знайти безліч стильних речей за смаком. Поговоримо про стильні інновації в сегменті сорочок і блуз:

  • В цьому році в моді шовкові, атласні і мереживні блузи. Такі речі сподобаються тим, хто любить вишуканий жіночний стиль.
  • Пишні рукави з етнічними нотками. Такі моделі сорочок виглядають ефектно навіть в поєднанні з найпростішими брюками.
  • Любителькам мінімалістичного повсякденного стилю сподобаються білі і блакитні бавовняні сорочки. Забудьте про приталені моделі – вибирайте речі вільного крою.
  • Блузки з рукавами кльош і моделі, прикрашені рюшами і воланами.
  • Зариті сорочки з відкладним або декорованим коміром.
  • Однотонні блузки з цікавими елементами або незвичайним кроєм. Наприклад, великим бантом на поясі або відкритими плечима.
  • Блузки з рукавами-кльош і розрізами.
  • Сорочки в смужку, горошок, з вишивкою, блузки з рослинним візерунком. Кольори рекомендуються всі ті ж: білий, всі відтінки голубого, бордовий, ніжний ліловий, яскрава фуксія і морська хвиля.
  • Шнурівка додасть сорочці оригінальності і підкреслить талію.
  • V-подібний виріз на блузках. Від глибокого декольте краще відмовитися, краще зробити вибір на користь актуальної стриманості.

Стильні луки

Кожна дівчина хоча б раз одягала блузку. Але чому на одних дівчатах вона сидить чудово, а на інших виглядає нудно? Тут роль відіграють грамотно підібрані аксесуари та прийоми. Ми підготували різні варіанти модних образів з сорочками, які ви можете взяти на озброєння.

«Кежуал»:

Світлі джинсові штани, вільна біла блуза з мереживом і чорний жакет. В якості взуття відмінно підійдуть зручні мокасини. Доповнить образ стильна підвіска (бажано на довгому ланцюжку) і об’ємна шкіряна сумка.

Сорочка в дрібну блакитну смужку з вишивкою на грудях і укорочені брюки палаццо. Ефектності образу додасть жилет, який дістає до колін. Кращим варіантом взуття стануть лаковані лофери.

Діловий стиль:

Блузка в дрібний горошок прекрасно поєднується зі спідницею-олівцем, що має невеликий розріз на нозі. До цього комплекту підійдуть ботильйони на середньому каблуці і клатч. Образ буде виглядати цікавішим, якщо на комірі зав’язати стрічку темного кольору.

Білосніжна сорочка з об’ємними рукавами і вишивкою буде виглядати дуже гармонійно з звуженими штанами бордового кольору. Невелика сумочка на ланцюжку, класичні човники і яскраві сережки завершать образ

Романтичний стиль:

Спідниця кльош довжиною трохи нижче коліна. Краще вибирати моделі з високою талією і модним флористичним принтом. В спідницю заправлена ​​вільна блузка без рукавів ніжного бузкового кольору. Тут будуть доречними світлі босоніжки, сумка на ланцюжку і тонкий браслет.

Біла блузка з коротким рукавом і V-подібним вирізом приверне увагу до красивих ключиць. Завужені брюки до кісточок і жилет краще вибрати однакового кольору. Наприклад, світло-блакитного або ніжно-рожевого. В якості взуття підійдуть білі балетки. Будуть доречними сережки з намистинами.

Корисні поради

Стилісти рекомендують мати в своєму гардеробі кілька однотонних сорочок і блуз хорошої якості – ці речі будуть служити основою для стильних луків. Бажано вибирати вільний крій нейтральний колір.

Якщо ви плануєте заправляти сорочку, то вона повинна бути досить довгою. В іншому випадку доведеться поправляти її кожного разу, як ви будете вставати зі стільця.

Сорочки та блузки oversize найкраще поєднувати з міні-спідницями, джинсами skinny і звуженими штанами.

Дівчатам, які мають широкі плечі, не рекомендується носити сорочки з пишними рукавами. Те ж саме стосується будь-яких інших об’ємних деталей в районі плечей. А ось власницям широких стегон навпаки – слід додати пишності у верхній частині тіла.

Щоб візуально витягнути силует, можна використовувати блузку з вертикальною контрастною вставкою посередині. За кольором вставка повинна бути такою ж, як і спідниця.

Сорочки можна використовувати при створенні багатошарового образу. Дуже стильно виглядають довгі сорочки в поєднанні з короткими світшоти.

Підведемо підсумки

Сорочки та блузки – найбільш універсальні речі в гардеробі. Правильно підібрана сорочка впишеться в будь-який образ. Заправлена ​​в строгу спідницю-олівець, скомбінована з джинсами або брючним костюмом – блуза завжди виглядає виграшно.

Сьогодні модниці можуть придбати ці речі в будь-якому кольорі і фасоні. Оригінальні принти і декор допоможуть створити незвичайний образ, який точно приверне увагу оточуючих. Чим більше сорочок і блуз в вашому арсеналі, тим більше стильних образів ви зможете створювати.