За вікном починає холоднішати, а це означає, що пора діставати теплі речі. Як завжди хочеться придбати щось нове і, звичайно ж, мова йде про дорослі і дитячі кофти. У цій статті ми розповімо вам про те, який светр краще вибрати і купити, і про те, як правильно вибрати кофту, яка дійсно зігріє в холодні дні.

Необхідно відзначити, що в основному нас зігріває верхній одяг (пальто, куртка і т. д.), тому сам светр повинен бути легким і тонким. Єдине, що може бути об’ємним – це його комір.

При виборі кофти дуже важливо звертати увагу на матеріал, з якого виготовлений виріб. Натуральний матеріал завжди в моді і знаходиться поза конкуренцією. На осінь і зиму необхідно купувати светри, зшиті з вовни. Якщо навіть це дуже тонка шерсть, то светр все одно буде теплим. Якщо в складі матеріалу синтетика, то якість светру буде поганою.

У багатьох людей на шерсть може виникнути алергія, яка викликає сильний свербіж. В цьому випадку можна купувати кофти з віскози. Вона не викликає алергії, дуже м’яка і тепла.

Светри з синтетичного матеріалу гріють не гірше вовни, але вони не пропускають повітря. Тому через кілька годин з’являється так званий «парний ефект». Крім цього синтетичний матеріал має властивість скочуватися, втрачати форму, погано відпирається, видає неприємні звуки, має складності в обробці.

Щоб светр після першого прання не втратив свій товарний вигляд, обов’язково вивчіть на етикетці рекомендації по догляду за виробом.

Якісний светр повинен мати рівну в’язку, не повинен мати витягнуті петлі і зачіпки. При покупці вивчіть виріб зсередини. Особливу увагу приділіть швам вони повинні бути ідеально рівними.

За ціною светри з 100 відсоткової вовни досить дорогі, а светри з синтетичного матеріалу недорогі. Купуючи светр, уважно вивчіть ціну і якість, вони повинні відповідати один одному.

Кофти з шерсті повинні бути м’якими і не колючими. Це можна визначити, якщо просунути руку всередину кофти. Якщо вовняна кофта буде носитися на голе тіло, то вона повинна бути приємною на дотик. Купуючи трикотажну кофту обов’язково необхідно її поміряти, так як трикотаж має властивість підкреслювати деякі недоліки фігури.

Що стосується дитячого одягу, то для малюків не варто купувати кофти з 100 відсоткової вовни. Такі кофти “кусаються” і дитина більше години не зможе в ній проходити. Краще брати кофти, які складаються з напіввовни і іншого натурального матеріалу. При цьому додавання іншого матеріалу не повинно бути більше 30%.

Кожна людина повинна мати у себе в гардеробі якісний светр, а бажано кілька, різних за колірною гамою і складом.