Як правильно вибрати пуховик?

Стереотип про те, що шуба – кращий вибір для зими – давно вже зламаний і в Європі, і в Америці. Скрізь в світі, навіть там, де істотно холодніше, ніж у нас, люди відмовляються від шуб і переходять на якісні пуховики. За багатьма причинами. Що потрібно сучасній людині? Ми багато пересуваємося по місту, в транспорті або пішки. Шуби важкі, і в них незручно в автомобілі. Буває так, що вранці холодно, а потім виглянуло сонце, і в шубі вже жарко.

Правильний пуховик – легкий, він зручний і на вулиці, і в машині, в ньому ніколи не буває жарко. Це ж обіцяють і брендові виробники: в хорошій куртці вам не буде жарко, як би не змінювалася погода. Так що перший аргумент за вибір пуховіка- збереження тепла і теплопровідність. У правильному пуховику ви не замерзнете і не запаритесь.

Наступна перевага – зовнішня тканина. Хутро, звичайно, виглядає красиво. Але в нашому кліматі взимку нерідко зустрічається мокрий сніг і навіть дощ. А ви знаєте, як виглядає шуба після мокрого снігу… Зовнішня тканина правильного зимового одягу повинна бути вітрозахисною, вологостійкою і стійкою до навколишнього середовища.

При цьому правильні пуховики, навіть брендові і дорогі, набагато дешевші за гарну шубу, до того ж виробники пропонують купити куртку оптом. А ще вони довговічні і куди більш практичні в догляді. Вам не треба замислюватися над особливим зберіганням їх влітку, ушкодженнями, захист від снігу, дощу і бруду. Куртки багатьох виробників можна прати в пральній машині. При нормальній експлуатації якісного пуховика необхідність в хімчистці виникає тільки на другий, а то й третій сезон.

Як вибрати якісний пуховик

У більшості пуховиків з натуральних матеріалів наповнювач складається з комбінації пух-перо. Чим більше в наповнювачі пуху, тим тепліше і легше пуховик. Якість пуховика також залежить від якості пуху. Визначається вона індексом Fill Power – показником, який описує здатність пуху заповнювати собою певний обсяг. Чим вище Fill Power, тим якісніший пуховик. Хорошим показником вважається індекс від 500 і вище, у кращих моделей пуховиків він становить 725. І це не маркетинговий хід, а чиста фізика. Адже гріє не пух, а повітря, яке він утримує своїми ворсинками. Саме повітря є найкращим теплоізолятором.

Якісна куртка добре утримує повітря. Ви стискаєте її рукою, а вона потім повністю розправляється. Пуховик повинен стискатися так, щоб ви буквально могли скласти його в маленьку сумочку. Якість пуху забезпечує те, що він відновить колишню форму. Куртка на синтепоні і дешевий пуховик поганої якості не відновлять свою форму після стискання, а значить, вони не втримають повітря, і вам не буде достатньо тепло.

Кращим є пух гусака. До кожного справжнього пуховика обов’язково додається сертифікат, що підтверджує якість пуху і його характеристики.

У виробників є куртки, наповнені стовідсотковим пухом. У деяких випадках допускається незначна кількість пера. Для якісних курток допускається співвідношення 80 на 20. У дешевих куртках відсоток пуху нижче, і такі куртки недостатньо теплі і досить важкі.

Для того щоб пух всередині куртки не збивався на спині, грудях і в рукавах, його поміщають в свого роду касети. Це окремі контейнери зі спеціальної тканини, які знаходяться між зовнішнім покриттям і підкладкою. Сучасні куртки шиються так, що ці касети відокремлені від зовнішньої тканини. Куртка не обов’язково повинна бути простьобаною, щоб пух всередині не збивався і розташовувався рівномірно. Крім того, завдяки такому функціоналу пух не лізе назовні, як це буває в недорогих куртках.

Перевірено на практиці, найоптимальніше зовнішнє покриття – поєднання котону і нейлону (процентне співвідношення залежить від виробника).

Синтетика армує тканину і запобігає розривам. Бавовна, як будь-яке природне волокно, забезпечує теплоізоляцію, завдяки якому куртка «дихає». Дуже важливо, щоб зовнішнє покриття робило куртку вітронепроникною. Навіть при невеликому мінусі, якщо є вітер, можна сильно промерзнути. Виробники це прекрасно знають і виключають таку можливість.

У нашому кліматі важливо, щоб зовнішня тканина протистояла дощу і мокрому снігу. У всіх відомих виробників заявлено, що зовнішня тканина тефлонова. Вона оброблена таким чином, що вода не проникає всередину, а просто скочується, при цьому куртка залишається сухою.

Поділись


Новини партнерів