Як вибрати шубу з штучного хутра

Густе розкішне хутро завжди було показником статусності і матеріального благополуччя. Цей ефектний матеріал прекрасно підходить для пошиття верхнього одягу, і завзяті модниці протягом багатьох століть із задоволенням красувалися в довгих шубах і коротеньких кожушках.

Але в останні роки імениті дизайнери все частіше віддають перевагу штучному хутру. Воно таке ж тепломістке, як і натуральне, відмінно виглядає, довго носиться і найголовніше – не вартує життів сотні, а то й тисячі тварин. І сьогодні ми розповімо, як вибрати штучну шубу, в чому її переваги перед класичним хутром, і як доглядати за виробом, щоб він прослужив вам вірою і правдою довгі роки.

Сучасна текстильна промисловість створює приголомшливі штучні хутра, які дуже складно відрізнити від натуральних. Величезний вибір кольорів і фактур дозволяє зімітувати хутро практично будь-якої тварини, і далеко не кожна людина зможе помітити різницю. Ну і найголовніше – вартість таких речей на порядок нижча, ніж у натуральних аналогів, і тут вони доступні будь-якому бажаючому.

Перед тим, як вибрати шубу зі штучного хутра, зверніть увагу на наступні нюанси:

  • Вивчіть етикетку. До складу виробу повинні входити акрил і віскоза, щоб хутро виглядало блискучим і еластичним;
  • Ретельно вивчіть підкладку. Виріб повинен бути суцільнокроєним, не з шматочків;
  • Понюхайте хутро. Якщо присутній запах синтетики, але з роками він стане просто нестерпним;
  • Посмикайте за ворсинки. Хутро не повинне лізти, інакше, замість чарівної шубки ви отримаєте жахливий лисий виріб.

У багатьох виникає питання: як вибрати фасон шуби, щоб вона ідеально сіла по фігурі?

Як правило, шуби шиються по універсальним лекалам А-подібного силуету, тобто, трохи розкльошені до низу. Щоб зрозуміти, яка довжина вам необхідна, слід дотримуватися нехитрих правил:

Довга шуба
Чудово підходить для високих жінок, а також для любительок суконь, спідниць та взуття на підборах. Довга шуба прикриє ваші ніжки і не дасть їм замерзнути.

Коротка шуба
Дуже добре підходить для тих, хто часто користується власним автомобілем або громадським транспортом. Це варіант для енергійних і мобільних жінок, які постійно в русі.

Ну і звичайно, перед покупкою, необхідно правильно вибрати розмір шуби. Ніколи не купуйте виріб, якщо він вам явно не підходить за розміром. Якщо ж ви вибираєте між двома відповідними варіантами, то беріть той, який трохи вільніший. На посадку по фігурі це ніяк не вплине, але зате в сильні морози ви зможете одягтися набагато тепліше.

Зберігають штучні шуби в висячому положенні в сухій і просторій шафі. Якщо хутро пом’ялося, його розчісують звичайним металевим гребінцем, якщо забруднилося – акуратно чистять вологою щіткою або перуть в ручному режимі.

Поділись


Новини партнерів