З початком літнього сезону багато хто ставить перед собою задачу – знайти ідеальні сонячні окуляри. Якщо ви все ще користуєтеся дешевими варыантами з мас-маркету, можливо, прийшов час вибирати окуляри з розумом. А зробити це можна на сайті http://miss-aolise.com.ua/, де представлений широкий асортимент даного товару.

Для гарного захисту очей, зручності під час використання і, будемо реалістами, стилю, Ви повинні добре подумати над вибором сонцезахисних окулярів. Треба розуміти, що цікавий дизайн, технічні новинки, а також лінзи високої якості не можуть коштувати дешево.

Пропонуємо вам вибрати окуляри за чотирма параметрами.

ЗНАЙДИ СВІЙ СТИЛЬ.

Ми всі знайомі з класичними силуетами окулярів – aviator, wayfarer і іншими. Але чи замислювалися ви, як окуляри підходять вашому обличчю? Існує чотири форми обличчя: сердцевидне, кругле, квадратне і овальне.

Для круглої форми обличчя найкраще підходять незграбні форми для створення найкращої чіткості лінії обличчя. Універсальна форма Wayfarer відмінно підійде для круглого типу обличчя, додаючи квадратної геометрії.

Квадратній формі обличчя найкраще підійдуть окуляри з круглими формами, aviator або окуляри з невеликою оправою. Для строгих рис обличчя ви можете вибрати більш м’які форми оправ.

Для трикутної форми обличчя добре підійде квадратна і спортивна форми окулярів, а також wayfarer. Вони ідеально підходять для такого типу обличчя. Уникайте високих і широких оправ. Для такого типу обличчя важливий баланс природних, але різноманітних форм.

Для овальної форми обличчя підійдуть практично будь-які форми окулярів.

Квадратна форма wayfarer? Відмінно! Кругла форма? Шик! Єдине, про що Ви повинні пам’ятати, це пропорції оправи. Занадто тонка або дуже товста, головне не перевантажити природні форми обличчя.

РОЗГЛЯНЕМО МАТЕРІАЛИ

Варто сказати, що якість матеріалів ваших окулярів буде залежати від того, скільки ви готові витратити на них. Проте, якщо ви хочете заощадити на оправі, то ви можете вибрати пластик.

Металева оправа надійна і стійка до корозії. Цей матеріал дорогий і саме він визначає більшу частину вартості окулярів. У підкатегорії металевих оправ входять титанові матеріали. Вони мають легку вагу і стійкі до подряпин, але вони дуже дорогі.

Для сонячних окулярів, які підходять для спорту чи туризму, нейлонові оправи – кращий вибір. Стійкі до зміни температур, одночасно гнучкі і довговічні, пластикові оправи – це хороше рішення для використання в екстремальних умовах. Гріламід не найбільш відомий вид нейлону для сонячних окулярів, але деякі бренди розробляють на його основі власні матеріали.

Пластикові оправи зазвичай продаються скрізь. Хоча, ацетат зазвичай використовують в традиційних окулярах, так як він більш міцний, легкий і можливо зробити будь-яке забарвлення, ніж у традиційного пластику. З такими перевагами окуляри з ацетату набагато кращі.

ВИБІР ПРАВИЛЬНОГО ВІДТІНКУ ЛІНЗ

Відтінок лінз – не тільки естетичний показник, також він захищає наші очі від яскравості сонячного світла.

Сірі і зелені вважаються нейтральними кольорами. Вони не будуть змінювати колір предметів, на які ви дивитеся. Але буде невелике розходження при яскравому освітленні. Це робить їх одними з найпоширеніших відтінків, які використовують для сонячних окулярів. Ці відтінки лінз краще підходять для не дуже яскравих сонячних днів.

Жовті та оранжеві лінзи підходять для похмурої погоди. Вони підсилюють колір і контраст предметів, забезпечуючи загострене сприйняття. Це відбувається, тому що такий вид лінз працює за принципом контрасту. Також вони допомагають орієнтуватися, коли контраст практично нульовий. Наприклад, на лижному схилі, коли все навколо біле. Вони відмінно підходять для водіїв автомобілів.

Дзеркальні лінзи відбивають яскраве світло, завдяки своєму покриттю. Легко ховають ваші очі за оправою. Це важливо, якщо ви хочете носити сонячні окуляри з цієї причини. Це відмінне рішення для тих, у кого чутливі очі і для яскравих сонячних днів. Якщо ви регулярно виїжджаєте на пляж або в місця, де сонце дуже яскраве, використовуйте дзеркальні лінзи.

Зверніть увагу: сині та фіолетові лінзи (не плутати з синіми або фіолетовими відтінками хрому) – тільки косметичні. Не дайте себе обдурити, переплативши за них, якщо не можете визначити різницю.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Завдяки широкому використанню лінз з технічним покриттям, сьогодні багато моделей – не просто скляне наповнення ваших оправ.

Хамелеони міняють колір від темного до світлого. Є багато видів лінз з перехідним кольором і тому потрібно ретельно вибирати їх в оптиці, щоб бути впевненим, що вони захищають від сонця.

Градієнт і подвійний градієнт лінз з переходом зверху вниз або зверху до середини і знизу до середини. Створюють тіньовий ефект і допомагають орієнтуватися в яскравому освітленні, при цьому зберігаючи концентрацію сприйняття. Для тих, хто шукає окуляри для водіння або походу на пляж – це хороший варіант.

Полароїдні лінзи найпоширеніші і найкращі для сонячних окулярів. Технічно, вони блокують горизонтальні сонячні промені. Захищають від сонячних відблисків з інших поверхонь, що відбивають, таких, як сніг і вода. Вони ідеальні для використання біля води, снігу або для водіння на довгий період.

Багатьох продавців полароїдних лінз ця технологія надихає ставити маркування. І не дивлячись на переваги цієї технології, з неї роблять LCD екрани для смартфонів. У них важко читати і в повсякденному використанні вони не сильно відрізняються від звичайних сонячних окулярів. Будьте впевнені, купуючи такі окуляри, що вони вам дійсно потрібні, так як вони не призначені для повсякденного носіння.

ВИСНОВОК

Сонячні окуляри можуть бути як низькоякісними і дешевими, так і технологічними і дорогими, відповідно. Але перед тим, як купити на кровно зароблені гроші в найближчому кіоску сонячні окуляри, добре подумайте, як ви будете реально використовувати їх. Як завжди, ми рекомендуємо спробувати найбільшу кількість форм і відтінків, щоб зробити остаточний вибір. Не варто приміряти кожну пару, щоб не зіпсувати зір.