Базовий гардероб – одна з найпростіших і геніальних ідей в світі моди. Вона дозволяє одним махом вирішити проблеми «Нічого одягти» і «Не хочу навіть думати, що одягати».

По суті, це набір класичних (і, як правило, зовсім не дорогих) речей, які поєднуються як одне з одним, так і з будь-яким іншим одягом. Для того, щоб підібрати якісні речі для свого базового гардеробу, пропонуємо вам завітати в інтернет-магазин https://emili.com.ua/. Саме тут ви зможете створити свій ідеальний образ.

5 важливих правил підбору базового гардероба

Вони дозволять не витратити гроші на гарний шлак, який на роки осяде на полицях або вішалках вашої шафи.

1. Речі повинні відповідати вашому способу життя

Базовий гардероб перш за все повинен бути психологічно зручним. Таким, щоб ви могли майже не дивлячись скомбінувати одяг і взуття і отримати стильний і комфортний образ.

Якщо ви спортсменка або молода мати, навряд чи вашими базовими речами стануть вузька спідниця-олівець і туфлі на шпильках. Якщо ви ділова жінка, зовсім не факт, що вам буде комфортно навіть в наймодніших драних джинсах і кедах.

Загалом, не витрачайте гроші на те, що не відповідає вашому світовідчуттю.

2. Речі повинні бути такими, щоб ви могли одягти їх просто зараз

Якщо ви говорите собі: «А раптом мене запросять на ділову зустріч і мені потрібен цей костюм?..» – ви обманюєте себе. Якщо думаєте: «А раптом я схудну на п’ять кіло і ці штани сядуть на мене ідеально?» – ви знову обманюєте себе.

Мова не про те, що у вашому житті не буде ділових зустрічей або ви ніколи не скинете вагу. Можливо, будуть. Можливо, одного разу ви дійсно зрівняєтеся стрункістю з «ангелами» Victoria’s Secret.

Проблема в тому, що на той час ви змінитеся. І зовсім не факт, що штани, які сіли на вас ідеально, принесуть вам радість.

3. Речі повинні бути відповідного для вас фасону, а не модного

Для базового гардероба це особливо важливо. Мода проходить, а класичні універсальні речі залишаються.

Купуйте те, що найкраще виглядає на вашій фігурі: потрібне підкреслює, а непотрібне приховує. Додати до образу модну родзинку ви завжди зможете за допомогою аксесуарів.

4. Речі повинні бути з якісних матеріалів

Базовий гардероб – це те, що прослужить вам як мінімум кілька сезонів. Тому звертайте увагу на тканину: вона повинна бути приємною на дотик та зносостійкою, адже речі з базового гардеробу використовуються доволі часто.

5. Кожна нова річ повинна поєднуватися як мінімум з трьома старими

Якщо ви з ходу не можете уявити як це поєднати і як воно буде на вас виглядати з іншими речами, від покупки краще відмовитися.