У списку бажань кожної жінки повинні бути діамантове кольє, дизайнерська вечірня сукня і норкова шуба. А щоб здійснення мрії принесло тільки приємні емоції, потрібно запам’ятати кілька ознак якісної шубки, які допоможуть вам не витратити гроші на підробку.

Де купувати шубу з норки?

Перше правило вибору шуби з норки – шукати її в хорошому спеціалізованому салоні. Якими б достоїнствами не володіли ринки, можна стверджувати без найменших сумнівів, що норка там не водиться.

Звичайно, хорошу підробку можна зустріти і в магазині, але там ви отримаєте гарантію повернення (при необхідності) і зможете зайнятися подальшими дослідженнями і ретельно вивчити виріб в комфортній обстановці.

Явні ознаки правильного хутра:

Жорсткість

Ворсинки норки зазвичай досить жорсткі, але еластичні, а не колючі. При дотику вони пружинять і не ламаються. Занадто м’яка шубка може виявитися кроликом, а колюча – бабаком. Підшерсток справжньої норки щільний і пухнастий.

Довжина

Всі ворсинки на хутрі норки мають однакову довжину. Якщо довжина нерівномірна, шубка раніше належала бабаку. Прогалини і місця з укороченим ворсом вказують або на складне життя звірка, або на неправильне зберігання шкурки.

Останнім часом часто продаються і стрижені шуби, але у них зони короткого ворсу утворюють чіткий малюнок. Врахуйте, що чим коротшим є ворс, тим менше у вас шансів зігрітися в морозний день.

Линька

Якщо хороше хутро неправильно оброблене або звір загинув в період линьки, з шуби після струшування починають активно обсипатися ворсинки. Незначне осипання з нової шуби з норки є цілком допустимим, але ідеальний варіант той, при якому ворс не обсипається взагалі.

Для більшої надійності можна підняти шубку за пучок шерстинок. Якщо вони витримали вагу виробу, тоді шубка точно прослужить вам 10 років.

Якість шкіри

Відомі виробники не перешкоджають клієнтам і дохволяють їм детально оглядати виворіт хутра, тому не закріплюють підкладку знизу. Якщо доступу до вивороту немає – це перший сигнал поганої якості.

Гарна шкіра повинна бути м’якою і еластичною, мати рівномірний білий колір без сильної жовтизни. Поганий запах від шкірки свідчить про її неправильну обробку і недовговічність виробу.

Пошиття

Місця з’єднань шматочків хутра, з яких скроєна шубка, повинні бути акуратно прошитими, а не проклеєними.

Чим меншими є шматки, тим коротший період життя хутряного виробу. Потрібно вибирати шуби з «пластин» зі стороною квадрата не менше 15 см.

Окремий випадок – елітні італійські шуби з норки, зшиті з невеликих полупластин, форму яких підбирала спеціальна програма. Це надзвичайно красиві, але і дуже дорогі вироби.

Колір

Навіть якщо шубка має натуральний відтінок, варто перевірити наявність фарби на ворсі. Неякісний пігмент піддається перевірці білою носовою хусткою – якщо потерти нею хутро, хустка забрудниться.

Хороша фарба тримається краще, але і її можна визначити за кольором шкіри – на нефарбованих виробах шкіра між шерстинками біла.

В останні роки популярні норкові шубки яскравих соковитих кольорів. Якщо пігмент якісний, можна сміливо хизуватися в таких навіть в похмуру погоду.

Вага

Норкова шубка покликана зробити жінку королевою, тому вона не тисне на плечі. Якщо шуба для вас важкувата, можливо, шкіра була неякісно оброблена. Але, можливо, ви просто підібрали дуже довгу модель для тендітної фігури.

Дуже легка шуба – теж привід задуматися. Це може свідчити про те, що шкіра була розтягнута виробником. Таке хутро набагато менше гріє і швидше зношується.