Як обрати сукню за типом фігури

Чи багато жінок беруть до уваги тип своєї фігури під час вибору вбрання?! Адже неправильно підібрана сукня може зіпсувати всю красу образу, а ось та, котра враховує особливості вашої фігури, може зробити і з повсякденного вбрання святкові шати. Якщо вірити загальноприйнятій класифікації, існує 5 типів фігури: «Пісочний годинник», «Груша», «Яблуко», «Трикутник», «Прямокутник». Що ж для них характерно?

«Пісочний годинник»

Для цього типу характерна гармонійна пропорція грудей та стегон, а також тонка яскраво виражена талія. Дівчатам з такою статурою пасуватимуть сукні будь-якого крою та фасону, однак їм варто уникати багатошарових та безформних убрань, а також суконь прямого крою. Серед рекомендованих моделей сукні з прилеглим верхом та пишною спідницею чи з вузькою спідницею-годе, а також прилеглі зі спідницею-олівець, широким паском або корсетом.

«Груша»

У власниць цього типу фігури широкі об’ємні стегна, тонка талія та вузькі плечі. Дизайнери рекомендують робити акцент на грудях з допомогою яскравих кольорів (наприклад, поєднання світлий верх – темний низ), декору на ліфі, корсету. Їм пасуватимуть сукні оздобленні на грудях бісером, стразами або вишивкою з V-подібними та квадратними вирізами. Оптимальне рішення для цього типу фігури – злегка приталена сукня прямого крою.

«Яблуко»

Для фігури-яблука характерний однаковий об’єм грудей, стегон та талії, а силует нагадує витягнуту літеру «О». У цьому випадку головне завдання «подовжити» тіло та змістити акцент на ноги і груди. Оптимальний фасон для власниць такої фігури – сукні-футляри, сукні прямого крою з кльошем до подолу з V-подібними вирізами горловини.

«Трикутник»

У власниць цього типу фігури широкі плечі та вузькі стегна (спортивний тип фігури). Їм ідеально пасуватимуть сукні з прилеглим верхом та пишним низом (наприклад, зі спідницею-тюльпан). В кольоровій гамі, краще зупинити вибір на темному верху та світлому низі.

«Прямокутник»

При цьому типі фігури груди, стегна та талії практично в одній пропорції, тому важливо розставити правильні акценти. Для прямокутника підійдуть сукні з корсетними лініями, сукні з малюнком, котрий візуально потоншує силует, а також сукні з об’ємною спідницею. Для власниць невеликих грудей підійдуть сукні з малюнком по всій моделі.

Сподіваємось, що наша невелика розповідь про типи фігури допоможе вам обрати правильне вбрання. А в магазині ЕТНОХАТА можна підібрати сукню на будь-який смак та фігуру!