Часом, дівчатам “розміру плюс” буває складно підібрати собі правильний фасон сукні через особливості фігури. Якщо дівчина повна, це не скасовує того факту, що існують різні типи фігури, і потрібно чітко знати свій тип, для того, щоб правильно підібрати одяг. Але, про все по порядку. У цій статті ви дізнаєтеся про основні моменти, які обов’язково потрібно враховувати повненьким дівчатам при виборі одягу.

Основними факторами, які впливають на вибір сукні є: груди, ноги і талія.

Почнемо з області грудей. Як говорилося вище, кожна повненька дівчина може похвалитися “пристойним” бюстом. Тому сукня ні в якому разі не повинна бути тісною в грудях, інакше вони будуть вивалюватися звідти і це буде складно контролювати. І не варто забувати про правило: відкритим має бути щось одне. Тому найкращим варіантом для повної дівчини буде довга сукня з глибоким вирізом.

Спускаємося нижче і поговоримо про талію. Вона чітко виражена у фігури типу «груша». Зазвичай, крім тонкої талії, у дівчат присутні красиві обриси стегон і стрункі ноги. Тому в цьому випадку радимо робити акценти виключно на нижню частину тіла. Цьому типу фігури пасуватиме сукня-футляр, де більш яскравою повинна бути верхня частина, адже ноги ми вже оголили достатньо. В інших моделях суконь просто красиво підкреслюємо талію кольором, вставками, рюшами і поясом.

Ось ми і дійшли до ніг. Дівчатам з повними ногами потрібно відразу ж відмовитися від довжини вище колін, і навіть трохи нижче. Взимку про коротку довжину з щільними колготками назавжди забудьте. Адже щільний матеріал ще більше повнить ваші ноги. Бажано вибирати виключно довжину максі. Не лякайтеся, що на короткі сукні накладено табу. Запевняємо вас, що існує величезна кількість модних і красивих довгих суконь. Ну а якщо вам пощастило і у вас стрункі ніжки, то сміливо можете їх показувати світу. Але пам’ятаємо, декольте має бути прикрите.

молодежные платья больших размеров

Вихід у світ

Вибір вечірньої сукні теж не повинен вас бентежити. Головне – пам’ятати усі попередні правила та знати особливості своєї фігури. Знову ж таки, для красивих грудей – сукня максі з вирізом, а для струнких ніг – коротке платтячко з закритим верхом. Вечірня сукня для повних жінок не повинна сковувати рухи, вам потрібно мати можливість вільно пересуватися. Також серйозно поставтеся до вибору нижньої білизни. Вона повинна бути зручною, її шви не повинні виділятися на вашій сукні, і взагалі, вона повинна бути просто непомітною. Як варіант, можна скористатися коригуючою білизною. Але знову ж таки, ви повинні вільно дихати. Повних дівчат прикрасять всілякі вечірні сукні зі вставками, що роблять фігуру стрункішою, моделі з бічним швом на талії з ефектною прикрасою, наприклад, пряжкою.

Існує думка, що каблук робить жінку стрункішою. Але це не в нашому випадку. Висота не допоможе, якщо ви допустили помилку при виборі сукні. Таке часто відбувається, якщо при повній фігурі, дівчина вирішила вибрати занадто яскравий колір для сукні, поперечну смугу і занадто великий принт. Найбільш правильним і елегантним вибором будуть однотонні і приглушені варіанти. Також пам’ятайте, що світлі тони повнять. Це ще один плюс темним платтям. Відмовтеся і від блискучих матеріалів, вони дуже сильно повнять фігуру.

Щоб приховати животик, використовуйте вечірні та коктейльні сукні з драпіруванням на талії.

Пірнаємо в літо

Сукні та сарафани – теж окрема тема для роздумів. Таке вбрання повинне бути легким, дихаючим, щоб хоч трохи врятувати дівчину від літньої спеки. Як же можна красиво приховати свої недоліки і порадіти сонечку одночасно? Правила такі ж, як і при виборі більш теплих суконь для інших сезонів. Так само необхідно звертати увагу на ноги, талію і бюст.

Щоб приховати повні ноги, додати росту і виглядати стрункішою, зупиніться на довжині максі. Підберіть легку повітряну тканину, яскравий соковитий колір – і ви прекрасні. Матеріали краще вибирати натуральні, такі як льон, шовк і бавовна.