Організм людини складається з води на 70-80%. Навіть людський мозок – це 85% води. Чиста вода необхідна для всіх обмінних процесів в організмі, для зволоження шкіри, регенерації клітин, вона допомагає зміцнювати імунітет і виводити токсини. Важливість води для організму складно переоцінити, однак де знайти хорошу воду?

З-під крана воду в великих містах пити не можна. Залишається два варіанти:

  • поставити очисний фільтр;
  • замовляти бутильовану воду.

Недоліки першого варіанту очевидні: відфільтрована вода з-під крану за смаком і властивостями буде схожа на дистилят, який для організму шкідливий, тому що не містить корисних речовин і вимиває кальцій. Замовляти таку воду для приготування їжі можна, для пиття – ні. Існують дорогі фільтри з мінералізатором, проте якість збагачення води мікроелементами і її органолептичні властивості все одно залишають бажати кращого.

Залишається другий варіант. Однак при величезному різноманітті постачальників і різних пропозицій складно визначитися, яку воду краще замовляти.

Походження води

Перше, на що варто звернути увагу – це джерело продаваного продукту. Його виробники повинні вказувати на етикетці. Не варто замовляти мінеральну лікувальну або лікувально-столову воду для того, щоб пити її кожен день і готувати на ній їжу. Лікувально-столова вода безпечна при нерегулярному вживанні, а ось лікувальна п’ється строго за вказівкою лікаря, з дотриманням точного дозування і розкладу.

Безпечними і корисними для щоденного вживання є тільки два види:

  • очищена вода, пом’якшена і збагачена корисними речовинами, пропущена через кокосове вугілля для поліпшення смаку;
  • артезіанська вода зі свердловини, що пройшла природну фільтрацію і природним чином зберегла деяку кількість мікроелементів, необхідних нашому організму.

Однак обидва варіанти корисні тільки в тому випадку, якщо виробник сумлінно дотримується всіх санітарних норм, має сертифікати про відповідність його продукції ГОСТам і строго контролює весь процес від розливу води до відправки споживачеві. Нерідкі випадки, коли недобросовісний продавець реалізує звичайну воду з-під крану, сподіваючись на швидку руку зірвати куш.

Вибір постачальника

Ми вже визначилися, яка питна вода краще підходить для щоденного вживання. Залишилося тільки вибрати, у кого її замовляти. Якщо ви шукаєте постачальника в Києві, можемо порадити замовляти воду в компанії “Райське джерело” на сайті www.eden.com.ua, яка пропонує якісну воду по доступній ціні. Орієнтуватися тільки на ціну, вибираючи найдешевший або найдорожчий продукт, погана ідея. Ось параметри, на які споживачеві варто звернути увагу:

  • наявність сертифікатів, що засвідчують високу якість і відповідність санітарним нормам, адже неякісна вода – це прямий ризик для вашого здоров’я;
  • вказані дані про ​​джерело походження води і її вид на етикетці – це повинна бути або очищена питна вода, або артезіанська або мінеральна столова;
  • репутація постачальника на ринку послуг (можна почитати відгуки або розпитати знайомих);
  • адекватна цінова політика (хоча, якщо вам особливо подобається смак води певної марки – за це можна переплатити);
  • ціна доставки (актуально для тих, хто купує воду додому, тому що в офіси та інші установи зазвичай замовляють по кілька бутлів), можливість доставки на поверх, у приміщення, замовлення “сьогодні на сьогодні”;
  • приємний сервіс (по-перше, це ваш комфорт, а по-друге, компанія, яка не дбає про сервіс, навряд чи дійсно думає про своїх клієнтів);
  • наявність додаткових послуг (оренда кулера, його ремонт, санітарна обробка), а також реалізація супутніх товарів (помп для води, склянок) – зручніше, якщо все це можна замовляти у одного постачальника;
  • акції та бонусні програми для клієнтів.

Виходить, перед тим як замовити питну воду, необхідно провести ціле дослідження! Насправді це так і є, адже вода – найважливіша для нашого організму речовина, і від її якості залежать наше самопочуття, зовнішній вигляд і навіть розумові здібності! А значить, до того, що ви будете пити щодня, потрібно поставитися дуже серйозно.