ЗНО (зовнішнє незалежне тестування для оцінки знань випускників шкіл), – це важке випробування для кожного одинадцятикласника. В кінці року він має скласти не тільки стандартні шкільні контрольні, але і тести з різних предметів.

Особливості незалежних тестів

Оцінювання охоплює програму з п’ятого по одинадцятий клас, але включає в себе не просто головні теми, а й велике розмаїття специфічних знань. У той же час на них не звертають особливу увагу. Школярі, в основному, лякаються просто великого обсягу інформації, який потрібно вивчити.

При складанні іспиту це грає злий жарт, так як прямі питання за темами зустрічаються тільки на першому рівні, де за кожне завдання дають 1 бал.

Другий і третій рівні коштують набагато більше, але вимагають знання нюансів, вміння оперувати даними і логічно міркувати на зазначену тему. Для багатьох абітурієнтів подібні вимоги виявляються сюрпризом, і вони втрачають дорогоцінні бали, ризикуючи місцем в університеті.

Як гарантовано здати ЗНО

Більшість помилок (наприклад просте заучування набору фактів по темі) відбуваються через незнання специфіки ЗНО. Відсутність досвіду призводить до страху, нервових зривів, що негативно позначається на результаті іспиту.

Рішення проблеми просте – готуватися з педагогом, який прекрасно орієнтується в завданнях ЗНО і може подати предмет в контексті тестування. Тобто, потрібен репетитор, що спеціалізується на підготовці до зовнішнього оцінювання, а знайти його можна за посиланням https://bestrepetitor.com.

У чому переваги репетитора ЗНО

Тестування в такому вигляді в Україні проводиться з 2008 року, відповідно, репетитор ЗНО в обов’язковому порядку повинен бути ознайомлений з щорічними офіційними варіантами тесту, так само як і з пробними – всього виходить 22 варіанта. Це досить легко і напевно виконано кожним репетитором, у якого є досвід викладання хоча б декілька років.

Знання офіційних варіантів ЗНО дає уявлення про тематику завдання з кожного предмета. Дуже часто повторюються одні й ті ж питання, але в різних формулюваннях. Наприклад, в тестах з української літератури майже половина завдань однотипна: назвати псевдоніми авторів, відповісти на стандартні запитання за твором.

Репетитор допоможе пройти всі варіанти і обов’язково буде займатися за збірниками завдань – навіть цих зусиль достатньо, щоб здати ЗНО мінімум на 160 балів, особливо якщо кожне питання буде супроводжуватися поясненнями.

Як побудувати заняття з репетитором

Для успішного складання ЗНО мало тренуватися на тестах. Як мінімум половина заняття повинна відводитися на розбір теорії, якої, і про це треба пам’ятати, дуже багато. Тому репетитор повинен знати і розуміти програму ЗНО, яка оновлюється щороку. Педагогу важливо дати тільки те, що може з’явитися в тестах, але при цьому не перевантажувати школяра зайвими подробицями. Доречно давати на вивчення тільки ті деталі, які зустрічалися в минулі роки, згадувалися в програмі або є типовим доповненням або винятком до правил.

Крім поєднання теорії і практики на заняттях необхідно не знімати відповідальності з учня. Викладач лише дає матеріал, а вчити і відпрацьовувати його треба самостійно, виділяючи час вдома.