Напевно багато з нас хочуть повністю розслабитись після виснажливого дня – відмінним рішенням для відпочинку буде крісло-мішок. Його м’яка поверхня, цільна і безкаркасна конструкція стануть ідеальним варіантом як для будинку, так і для громадських закладів. Придбати крісло-мішок можна в інтернет-магазині українського виробника безкаркасних меблів “Poparada”. На сайті poparada.ua/kreslo-meshok представлений широкий асортимент крісел-мішків для різних вікових категорій та різного призначення. Безліч розмірів і форм, використовуваних матеріалів для обробки і наповнення роблять крісло універсальним, проте дещо ускладнюють його підбір. На що необхідно звернути увагу при виборі крісла-мішка ми розповімо в цій статті.

За якими параметрами потрібно вибирати крісло-мішок?

Продумайте, в якому приміщенні буде знаходитися крісло-мішок, а також для кого воно призначене – це важливо для підбору кольору, габаритів і матеріалів виконання. Багато компаній, для відпочинку своїх співробітників, створюють спеціальні кімнати, де будь-хто може пограти в улюблені ігри, перекусити або розслабитися в обідній час. Серед безлічі варіантів меблів для таких кімнат найбільшою популярністю користуються безкаркасні дивани та крісла з м’яким і стійким до зовнішніх впливів покриттям.

Розміри

Підбираючи розмір крісла-мішка слід виходити з Вашого росту. Для дітей підійде крісло розміром 70-80 см, а для дорослих і підлітків – варто обирати вироби діаметром 80-90 см. При зрості вище 170 см діаметр повинен бути більше 90 см. Такі розміри зазвичай прив’язують до літерних позначень:

  • XL є універсальним розміром, що підходить дорослим і підліткам – він відповідає діаметру 80-90 см;
  • ХXL вважається максимально комфортним для відпочинку, його діаметр – від 90 до 125 см.

На замітку! Також, існує розмір L, який відповідає діаметру 70-80 см. Такі крісла занадто маленькі, тому підходять тільки для дітей.

Матеріал

Серед матеріалів обробки найбільш затребуваними і якісними є екошкіра і велюр:

  • Велюр має приємну, м’яку текстуру, його легко прати, а ще він доволі зносостійкий. Цей варіант більше підходить для домашнього використання.
  • Екошкіра має безліч переваг. До них відноситься гладка поверхня, відсутність статичної електрики і простота в догляді. Достатньо протерти поверхню щоб очистити її від забруднень. Ідеальний варіант для кафе, кімнат відпочинку та інших громадських закладів.
  • До інших тканин, які використовуються для виготовлення крісел, варто віднести жаккард, терможаккард, флок, скотчгард.

Наповнювач

Найбільш поширеним і перевіреним часом матеріалом для наповнення безкаркасних меблів, зокрема для крісел-мішків, є спінений пінополістирол. Він представлений у вигляді дрібних кульок діаметром 2-4 мм. Більший діаметр кульок дає велику усадку і значно погіршить подальше використання. Для зручного перебування на кріслі і з метою збереження його форми на довгий час, насипна щільність гранул матеріалу повинна бути не менше ніж 22 кг/м3. Спінений пінополістирол гіпоалергенний, пружний і швидко відновлює колишню форму після того, як на кріслі сиділи.

Інші характеристики:

  • Внутрішній мішок. Його наявність значно полегшить процес прання, а при необхідності, коли потрібно оновити колір і текстуру, спростить заміну зовнішнього чохла.
  • Блискавка. Вона повинна бути досить довгою для того, щоб витягнути і не пошкодити внутрішній мішок.
  • Люверси. Використовуються у виробах з щільної тканини для швидкого спуску повітря, яке накопичується між кульками наповнювача. Ці дренажні кільця необхідні для того, щоб зручно сісти на крісло і не відчувати дискомфорту за рахунок повітряної подушки.
  • Ручки або ручки-петлі. Зазвичай мішок важить близько 4 кг, але не дивлячись на легкість, вироби мають великі габарити. Наявність ручок робить переміщення мішка зручнішим.