Якщо ви вирішили купити собі новий диван, тоді радиво Вам завітати на сайт https://www.svitdivaniv.com.ua/category/uglovi-divani/, де представлений широкий асортимент м’яких меблів на будь який смак та гаманець. Вибрати зручний і красивий диван завдання не з легких і важливо підійти до вибору з повною серйозністю, тому що диван не тільки задає атмосферу затишку. Правильно вибравши диван, його колірну гамму, форму – можна вплинути на настрій приміщення в цілому!

Крок 1. Призначення

Перш за все, важливо поставити собі питання: для чого вам потрібен диван? Для щоденного сну, або Ви будете використовувати його, як додаткове спальне місце при прийомі гостей, користуючись механізмом трансформації лише іноді? Або ж Ви любите з комфортом розташуватися біля телевізора? Давши відповідь на ці питання ви легко виберете для себе ключові фактори, на яких і буде заснований ваш вибір.

Крок 2. Стиль

За стилем дивани можна розділити на: класичні та сучасні. Класичні моделі відрізняються плавними, округлими формами, вишуканим декором, багатством драпірування і декоративних елементів. Класичні дивани припускають оббивку зі шкіри, цікаві візерунки на тканині. Сучасні дивани мінімалістичні, поєднують в собі простоту і чіткість ліній, максимальну функціональність і мінімум декору. Для оббивки найчастіше вибирають велюр, мікровелюр і флок.

Зрозумівши, який стиль вам найбільше до душі – ви виберете диван, який максимально впишеться в ваш інтер’єр і підкреслить індивідуальність.

Крок 3. Колір

Найбільш поширене питання: Як визначитися з кольором м’яких меблів? Для безпрограшного вибору кольору слід дотримуватися таких порад:

  • Якщо ваша вітальня виконана в спокійних і стриманих тонах, то при виборі кольору оббивки можна не обмежуватися базовими кольорами і вибрати яскраві і насичені тони.
  • Біла і світла оббивка – відмінне рішення для віталень з кольоровими стінами, особливо, якщо кімната темна.
  • Не слід вибирати оббивку в тон стін, в цьому випадку диван може загубитися на їхньому фоні.

Крок 4. Матеріал

Один з найважливіших моментів при виборі – це сам матеріал:

  • шкіра
  • флок
  • велюр
  • мікровелюр
  • жаккард
  • рогожка
  • гобелен і ін.

Всі ці види тканин поділяються на 9 основних категорій, які можуть трохи відрізнятися у різних виробників. Незмінним є лише одне – чим вища категорія, тим якісніший і довговічніший матеріал.

Крок 5. Функціональність

Щоб зручно розташуватися для перегляду телевізора, або для прийому гостей – підійде диван без механізму трансформації. Дані моделі компактні і виглядають дуже мініатюрно і стильно, це прекрасний варіант для невеликої вітальні, але ця модель розрахована всього на 2-3 людини. Якщо очікується прийом великої кількості гостей, то вигідніше придбати кутовий диван, на якому зможуть розміститися більше людей.
Якщо ви збираєтеся використовувати диван, як альтернативу ліжку, тобто в якості постійного спального місця, то важливі такі критерії, як надійність і легкість механізму трансформації. Хороший вибір – розкладна модель з ортопедичним матрацом.

Якщо вибір дивану заснований на необхідності додаткового спального місця, такий виріб має бути оснащений висувним, або розкладним механізмом, ідеально підійде «Французька розкладачка» або «Єврокнижка».

Грунтуючись на даних порадах, ви з легкістю зможете підібрати не тільки красивий, але і функціональний диван, який прослужить вам багато років.