Коли ми стикаємося з фінансовими проблемами, перше, що спадає нам на думку, це думка про те, де позичити грошей. Складніше впоратися зі злиднями, в разі непередбачених витрат: хвороба когось із родини або власна, втрата роботи і т.д. Але як позичити гроші так, щоб потім не шкодувати про це? І який варіант буде найкращим у вашій ситуації?

ГРОШІ В БОРГ ВІД ПРИВАТНОЇ ОСОБИ

Першим варіантом, до якого ми можемо вдатися в разі фінансової кризи – позичити гроші у друзів. Чи завжди це вигідно? Ще кілька років тому такий варіант був найпростішим і звичним способом отримати додаткові кошти. Але варто добре подумати, перш ніж звертатися за фінансовою допомогою до друзів, і уважно зважити всі мінуси і плюси, пов’язані з таким запозиченням.

Позичання грошей у друзів пов’язане також з відсутністю будь-яких формальних угод. Для декого це може бути і великим плюсом. Однак, позичаючи велику суму, краще попередньо встановити хоча б дату повернення боргу і написати розписку. Пам’ятайте, що повернення позики в строк може зберегти дружбу.

Безумовно, найбільшим мінусом є повна відсутність анонімності. Звертаючись за певною сумою до друга, будьте готові до того, що доведеться розкрити йому свої плани і зізнатися в існуванні фінансових проблем. А такий поворот подій, погодьтеся, мало кому подобається.

ГРОШІ В БОРГ У БАНКУ

Якщо вам доводилося брати кредит в банку, то ви вже знаєте, що отримати його не так просто. Потрібно зібрати величезну кількість документів і терпляче чекати відповіді від декількох днів до декількох тижнів. Перш ніж видати кредит, працівники банку ретельно перевіряють вашу кредитну історію і проводять скоринг.

Кредит у банку – це довгий і досить складний процес. Варто враховувати і те, що банки не видають кредити на маленькі суми. Тому, якщо вам потрібна невелика позика в короткі терміни і без формальностей, перевага природно належить МФО.

На рішення про видачу кредиту великий вплив має ваша кредитоспроможність. Що це таке і від чого вона залежить? Під даним терміном слід розуміти наявність можливості погашати кредит. Кожен банк, перш ніж прийняти рішення, уважно аналізує ваші поточні боргові зобов’язання і поточний щомісячний дохід. Якщо з’ясується, що ви не відповідаєте даним вимогам, можете забути про кредит. Отримати відмову ризикують також особи з активними борговими зобов’язаннями і безробітні.

ВЗЯТИ ГРОШІ В БОРГ У МФО

Перевага онлайн-позик полягає в їх доступності та зручності. Щоб оформити позику в інтернеті, не доведеться навіть покидати будинок, а з документів знадобиться тільки паспорт. Ви можете в цьому переконатися, завітавши на сайт https://creditonline365.com.ua/dengi-v-dolg. Мікрофінансові сервіси працюють постійно, тому можна отримати позику цілодобово і навіть у вихідні. Не обов’язково мати і відкритий рахунок в банку, адже деякі компанії, що видають позики на карту онлайн, перераховують гроші і на електронний гаманець. Також, є можливість отримати необхідну суму готівкою в стандартному відділенні МФО.

Але варто бути гранично обережними, звертаючись до мікрофінансових компаній в інтернеті, так як існує реальна загроза наткнуться на аферистів, метою яких є виманювання ваших персональних даних. Перш ніж висилати скани документів, перевірте легальність існування даної компанії (чи числиться вона в держреєстрі), і ознайомтеся з відгуками про її роботу.

Стоячи перед вибором між банківським кредитом і позикою в мікрофінансовій організації, потрібно розуміти, в чому саме полягає відмінність позики від кредиту. А також, враховувати свої очікування і можливості, адже спосіб вирішення фінансових проблем, який буде хорошим в одній ситуації, не завжди підійде в інший.

ГРОШІ В БОРГ ПІД ЗАСТАВУ

Позика під заставу може бути хорошою альтернативою в ситуації, коли ми отримали відмову в банку, а умови мікрофінансових організацій нам не зовсім підходять. Таке запозичення передбачає отримання грошей під заставу майна (автомобіля, квартири, коштовностей). Наважуючись на даний спосіб отримання грошей, перш за все потрібно добре оцінити свої фінансові можливості, а також бути готовим до втрати майна в разі невиплати заборгованості.

Великим недоліком є ​​низька оцінка вартості заставного майна. Кредитор, бажаючи убезпечити себе від втрат, оцінить дорогу річ набагато нижче ринкової вартості, щоб в разі реалізації в оплату боргу, отримати назад і тіло кредиту, і відсотки. Тому продаж заставного майна заздалегідь стане більш вигідним кроком, і витрачати гроші в цьому випадку можна буде вже свої, а не позикові.

При підписанні договору позики під заставу, слід звернути увагу на його зміст. Існує ризик, що замість договору про позику, ви підпишете договір про продаж, і довести свою правоту буде дуже складно.