Дитяча коляска – досить дорога річ, тому перш ніж зробити покупку, переконайтеся, що обрана модель не розчарує вас і не змусить пошкодувати про витрачені кошти. У цьому вам допоможуть поради, наведені нижче.

Існує кілька видів дитячих колясок для новонароджених:

  • Коляска 3 в 1 (люлька, прогулянковий блок, автокрісло).
  • Коляска 2 в 1 (люлька, прогулянковий блок).
  • Класична коляска (тільки люлька).
  • Коляска-трансформер.

Який вид підходить саме вам, ви можете визначити в інтернет-магазині kids-express.com.ua, виходячи з вашого бюджету і вивчивши критерії, викладені в даній статті.

Порада № 1

До 6 місяців дитина повинна знаходитися в лежачому положенні, тому перші півроку ви будете користуватися люлькою. Однак малюк росте «не по днях, а по годинах». Переконайтеся, що параметри люльки достатні, і вона не стане тісною для малюка завчасно. Вони повинні складати 80х35 см.

Порада № 2

Зверніть увагу на вагу і габарити коляски в цілому, на те, як вона розкладається, розбирається. Чи зможе мама самостійно впоратися з цим завданням? Як ви будете виходити на прогулянку? Особливо актуальними ці питання є для тих, хто живе в багатоповерховому будинку (до того ж часто в таких будинках немає пандуса).

Порада № 3

Дуже важлива безпека дитини. Ідеальною коляскою стане та, на якій будуть світлові відбивачі і ремені безпеки. На жаль, такі елементи – рідкість.

Порада № 4

Великої уваги заслуговують колеса. Щасливими будуть батьки, що вибрали маневрену коляску з колесами, які не треба підкачувати і не можна проколоти. У цьому сенсі дуже зручні гелеві колеса. Маневреність коляски досягається шляхом вільного ходу передніх коліс, які менші за задні, навколо своєї осі.

Порада № 5

Коляска повинна мати хорошу амортизацію коліс, щоб дитину не трясло під час їзди.

Порада № 6

Якщо ви живете в будинку з ліфтом, враховуйте, що звичайний пасажирський ліфт має ширину входу приблизно 60 см.

Порада № 7

Розпитайте продавця про гальмівну систему. Вона повинна бути надійною і зручною у використанні.

Порада № 8

Коляска повинна мати хорошу систему вентиляції.

Порада № 9

Вибирайте коляску, яку легко мити і чистити. Зовнішній шар люльки – щільний і легко миється, внутрішній шар – бавовна. Всередині люльки все повинно легко зніматися для прання.

Порада № 10

Коляску треба нюхати! Тільки так ви зрозумієте, що вона не має різкого синтетичного запаху, який недопустимий для дитини.

Порада № 11

Покатайте коляску по магазину, зверніть увагу на висоту ручки, наскільки вона відповідає вашому росту. Ви побачите, наскільки дана модель зручна саме для вас.

Порада № 12

Важливий момент – комплектація коляски. Обов’язково з коляскою в комплекті повинні йти дощовик і москітна сітка. Приємним бонусом стануть: сумка для продуктів – внизу, сумка для різних необхідних речей – на ручці, підставка для склянки, муфти для рук мами на холодну пору року і т.д.