Щоб міцно спати вночі і прокидатися вранці без болю в шиї і неприємних відчуттів, важливо правильно вирішити, яку подушку вибрати. Гарна подушка повинна розслабляти м’язи шиї і забезпечувати відмінну підтримку голові, бути комфортною і якісною. Крім того, вона повинна ідеально підходити саме вам по висоті, за розміром і формою. Тому купити подушку можна за посиланням mirson.com.ua, але слід пам’ятати, що при виборі подушки потрібно врахувати цілий ряд нюансів.

Як вибрати наповнювач подушки

Перед тим, як вибрати подушку (тобто конкретну модель), варто заздалегідь визначитися з потрібним вам матеріалом. Якщо ви страждаєте від алергії, але хочете класичну м’яку постільну приналежність без додаткових ефектів і за невисокою ціною, ваш вибір – подушка з екофайбера. Гіпоалергенністю і здатністю до регуляції температури тіла людини (охолоджуючий ефект) можуть похвалитися шовкові і бамбукові подушки. Якщо ви – не алергік, то ніщо не заважає звернути увагу на знайомі з дитинства пухові подушки.

Вовняні моделі підійдуть для тих, хто хоче впоратися з ревматичними і суглобовими болями, трав’яні – для людей, які страждають від стресів і безсоння. Подушки з гречаного лушпиння – нестандартний варіант. Однак вони володіють високими ортопедичними властивостями, дають додатковий масажний ефект.

У питанні «Яку подушку вибрати» більшість лікарів сходяться на думці, що вибирати потрібно анатомічні моделі. Такі ортопедичні подушки роблять з латексу або матеріалів з ефектом пам’яті. Вони дають поліпшену підтримку шиї, дозволяють розслабитися, не виштовхують голову і не чинять помітного відповідного тиску на тіло. В результаті хребет вночі залишається в природному положенні, кровообіг не порушується.

Як вибрати форму подушки

Класичні подушки в основному мають прямокутну або квадратну форму. Лікарі більше рекомендують прямокутні моделі, на яких не так велика спокуса влягтися з плечима (на подушці в ідеалі повинні бути тільки голова і шия). А ось анатомічні подушки бувають різних форм. Тут доведеться серйозно подумати, яку подушку вибрати.

Анатомічні подушки бувають:

  • класичними прямокутними

До них не потрібно звикати, але на відміну від інших перерахованих нижче форм подушок вони не забезпечують високої якості розслаблення і підтримки шиї;

  • в формі ергономічної хвилі

Ця форма вважається найправильнішою, створена з урахуванням природних вигинів хребта людини. Саме такі моделі найчастіше рекомендують лікарі-ортопеди. Хвилеподібна форма виходить завдяки одному або двом напівваликам під шию і поглибленню для голови в центрі;

  • в формі хвилі з виїмкою під плече

Ці подушки створені спеціально для тих, хто вважає за краще спати на боку. Зручна виїмка під плече гарантує, що на подушці буде тільки голова і шия, і плечу при цьому буде комфортно;

  • в формі кісточки

Ці подушки звужуються і заглиблюються в центральній частині, що робить однаково комфортним сон на спині, животі і боці. Така форма гарантує фіксацію і розвантаження шиї, правильне положення голови, підтримку плечового пояса.

Як вибрати висоту подушки

Для якісного сну дуже важливо правильно вибрати висоту подушки. Пишні і високі моделі найкраще купувати любителям сну на боці, щоб уникнути відчуття дискомфорту. На низьких подушках зручно лежати на спині.

При виборі анатомічної подушки потрібно орієнтуватися на висоту напіввалика. Виміряйте відстань від основи вашої шиї, додайте 1-2 см, і ви отримаєте оптимальну висоту напіввалика саме вашої ортопедичної подушки. Також варто врахувати і інші параметри.

Як вибрати розмір подушки

З розміром подушки справа набагато простіша. Класичні моделі зазвичай мають стандартні розміри 50х70 або 70х70 см, для яких легко підібрати постільну білизну. Довжина анатомічних подушок коливається в районі від 40 до 80 см, ширина – від 30 до 50 см. У будь-якому випадку при виборі можна цілком покладатися на особисті смаки, не забуваючи, правда, враховувати ширину матраца, щоб покупки на ньому помістилися.

Тепер ви знаєте основні правила вибору подушок. Яку подушку вибрати – вирішувати вам.