Вибір багетної рамки для своєї картини на bagetmaster.com.ua – це складний процес, який займає багато часу. Все повинно поєднуватися воєдино: рамка повинна підкреслювати кольори картини, а картина, в свою чергу, повинна гармонійно поєднуватися з тоном рамки і відмінно вписуватися в ваш інтер’єр.

Домогтися цього можна, якщо знати деякі хитрощі і підказки.

Гармонійне поєднання кольору

Найперше, що потрібно знати – це якщо багет світлий, то його потрібно використовувати до світлих картин, а темний багет відповідно до темних. Однак, буває і навпаки – темний багет може ідеально підійти до яскравих картин, роблячи їх контрастнішими. Але, головне, щоб рамка не обтяжувала роботу. Варто звернути увагу на золоті рами. Вони незамінні і популярні за рахунок своєї універсальності і розноманітності відтінків, тому є практичними майже для всіх написаних робіт.

Потрібно пам’ятати, що загальна тональність картини важливіша, ніж окремі кольори, які відразу кидаються в очі. Підбираючи багет, намагайтеся, щоб він був на пів тона світліше або темніше від картини. Відтінки натурального дерева підходять практично до всіх робіт. Рами з дерева, горіхових відтінків, а так само в окремих примірниках золота добре поєднуються для полотен, виконаних в теплих тонах (від червоного до помаранчевого). Картини, виконані холодними тонами (гамма кольорів від зеленого до синього) підходять до світлого дерева або срібла.

Підбір за складністю оформлення багета

Наступне, про що потрібно пам’ятати – це розмір. Невеликі картини чудово поєднуються з широким багетом, так як широкі рами візуально збільшують картинку і підкреслюють її значимість. Багет так само залежить і від складності картини. Якщо на полотні присутні прості елементи, то відповідно, рама повинна бути нескладною. Має значення і стиль виконаної картини. Для пейзажів і натюрмортів підходять класичний стиль багета. Для робіт, виконаних на папері, підбирають скло або паспарту.

Головне – знайти золоту середину між кольоровою гамою картини і інтер’єру. Багет не повинен виділятися окремо від картини, а має поєднуватися з нею, та робити її більш виразною.