Суші по праву можна назвати стравою, доречною в будь-якій ситуації. Несподівано нагрянули гості? Планується поїздка на природу? Захотіли перекусити під час прогулянки? Всі ці проблеми легко вирішуються: достатньо лише замовити суші в ЯпонаХата Львів, і їх доставлять в абсолютно будь-яке зазначене вами місце.

Як правильно вибрати суші? На що звертати увагу в першу чергу? У цій статті ми дамо вам кілька рекомендацій, які, безсумнівно, допоможуть відповісти на всі ці питання.

Які інгредієнти входять до складу суші?

Дехто наївно вважає, що суші або роли – це відварений рис і морська риба, але справжні цінителі японської кухні готові в пух і прах рознести цю теорію! А як же соєвий соус, імбир, васабі, овочі?

Класичні суші готуються наступним чином: злегка недоварений довгозерний рис рівним шаром викладається на тонкий лист спеціальних водоростей. На рис ставиться начинка, що складається з одного або декількох інгредієнтів: овочів, риби, морепродуктів. Після цього згортається тонкий рулет, який згодом нарізається поперек на кілька порційних шматочків. Деякі види суші або ролів прикрашаються зверху – все залежить від особливостей рецептури.

Смакова база формується поєднанням рису і морепродуктів. Додаткові інгредієнти можуть надавати пікантний або пряний присмак, аромат або соковитість. Якщо ви вирішили оформити замовлення суші, ми рекомендуємо спробувати відразу кілька їх видів – тоді прийом їжі перетворитися в справжню церемонію, що дозволяє сповна насолодитися навіть найдрібнішими відтінками смаку!

Відкусіть трохи маринованого імбиру, і ви відчуєте, як активізувалися ваші рецептори. Це – обов’язкова процедура перед тим, як спробувати новий вид суші або ролів. Соєвий соус надає страві соковитості і особливого, насиченого смаку, а в поєднанні з васабі – ароматним японським хріном, що подається у вигляді пасти – виходить справжня насолода для гурманів!

Знання цих особливостей є початковим етапом на шляху визначення якості справжніх суші.

Які ознаки говорять про якість страви?

Існує ряд критеріїв, якими не слід нехтувати при виборі суші. Ми перерахуємо основні:

• Відсутність стороннього запаху у риби. При приготуванні суші і ролів використовується тільки морська риба. На відміну від річкової, вона не має яскраво вираженого запаху, тому його наявність має, як мінімум, насторожити вас.
• Однорідна, не обвітрена поверхня риби. Якщо ви виявили, що шматочок риби має суху поверхню, то це – вірна ознака її несвіжості. Від вживання такої страви краще відмовитися: заклади, які себе поважають, дорожать своєю репутацією і ніколи не дозволять подібної неповаги до клієнтів.
• Теплий рис. Саме такий продукт є ознакою якості. Якщо ж рис охолоджений і трохи затверділий – будьте впевнені: суші приготували давніше і вони просто очікували свого покупця.
• Нещільна консистенція рису. Рис не повинен розсипатися, але і не має бути спресованим – цей дефект свідчить про недостатню кваліфікацію сушиста.

Вирішивши замовити суші, скористайтеся нашими порадами. Смачного!