Вибір штор в спальню – справа непроста. Адже важливо врахувати всі нюанси стосовно їх дизайнерського і практичного призначення. Правильно підібрані штори Львів зроблять спальну кімнату стильною і затишною, забезпечать необхідною для сну темрявою, захистять від віконних протягів і вбережуть від сторонніх поглядів.

Як підібрати штори в спальню?

Вибираючи оформлення для вікон, подумайте над тим, які завдання потрібно вирішити. Так, наприклад, штори в спальню з балконом не повинні ускладнювати доступ до дверей. Відмовтеся в цьому випадку від громіздких і драпірованих варіантів, додайте гарнітуру для фіксації штор. Для спальні також актуальні конфіденційність і блокування ранкового світла. Тому, якщо ви не живете на високому поверсі, або кімната не має виходу на балкон, варто задуматися про те, як вибрати штори з щільної тканини.

Крім прагматичних цілей, є і естетичні. Штори в спальні – частина дизайну, вони повинні вписатися в інтер’єр кімнати. Приділіть увагу колірній палітрі, текстурі і довжині. Оформлення вікна може стати:

  • як яскравим акцентом;
  • так і нейтральним фоном для інших аксесуарів.

Як вибрати штори в спальню під шпалери?

Колірна палітра дуже важлива в дизайні, вона повинна бути гармонійною і відповідати обраному стилю від і до. Про те, як правильно підібрати штори в спальню, дизайнери не сперечаються, основне завдання – створення цілісного інтер’єру. Поєднувати з шпалерами штори можна двома способами:

  • «Однакові кольори». Це може бути, як повна відповідність візерунків або принтів, так і різні тони одного кольору. Коли штори зливаються зі стінами, кімната візуально збільшується.
  • «Гра контрастів». Фіранки можуть стати яскравою плямою на нейтральному тлі стін, або, навпаки, врівноважити їх занадто кричущий характер. Важливо підібрати поєднувані кольори. Так, наприклад, до коричневих і синіх шпалер підійдуть білі або бежеві штори, до золотих – бірюзові.

Люди, які не люблять ризикувати можуть вибрати штори нейтральних тонів, які підійдуть до будь-яких видів шпалер:

  • сірі;
  • бежеві;
  • персикові і теракотові;
  • кремові і пудрові;
  • пісочні.

Як підібрати колір штор в спальню?

Якщо ви хочете, щоб оформлення вікна грало приглушену роль, вибирайте штори, схожі на колір обробки кімнати. Для розстановки акцентів можна звернутися до аксесуарів – декоративних подушок, покривал, стрічок і зав’язок. «Стильна перекличка» між цими елементами – поширений і дуже ефектний хід.

Фен-шуй на питання, як вибрати колір штор для спальні, дає просту відповідь – віддайте перевагу улюбленому відтінку, з яким буде радісно жити. А дизайнери нагадують, що світла палітра буде світитися природним світлом і виглядати свіжо в той час, як темна стане важчою і інтимною.

Якщо в спальні є мереживна постіль, можна вибрати однотонні штори під колір. І в іншому випадку – якщо меблі і аксесуари до них однотонні, штори з великим графічним принтом стануть чудовою знахідкою. Маленька графіка (цятки або смужки) теж підійде, але створить швидше текстуру, ніж «колірну перекличку».