Вітальня – унікальна кімната, призначена для прийому гостей, сімейних посиденьок, гучних застіль, ігор з дітьми та перегляду фільмів. Дана частина будинку створена для того, щоб об’єднувати всіх членів сім’ї, що відбивається і в інтер’єрі: кожен член сім’ї привносить туди частинку себе.

Це може бути черепашка, привезена з весільної подорожі, незвичайна венеціанська маска, улюблена фотографія, картина, ваза, сервіз і багато іншого, що дороге серцю і відображає сім’ю зсередини. Такі різнорідні речі не варто ховати за дверцятами шаф, краще знайти для них гідне місце на відповідному стелажі, який дозволить стильно об’єднати будь-які речі. А купити якісний та стильний стелаж ви можете на сайті brwmania.com.ua.

Стелаж – предмет меблів, який представляє собою конструкцію з декількох полиць, розташованих одна над одною. Головна його особливість полягає в тому, що полиці можуть бути різних форм, розмірів і фактур. Дані меблі мають свої переваги, розглянемо основні з них.

Легкість конструкції

Це може бути стелаж на колесах, який можна переміщати, що дасть вам можливість просто і швидко змінювати вигляд кімнати, або капітальний (вбудований в стіну) стелаж. Ви можете скласти його своїми руками.

Який би стелаж ви не вибрали, він буде нагадувати прості полиці, так як суттєво відрізняється від шафи.

Система зберігання речей

Стелажі вміщають в себе багато речей. Частина з них може перебувати на відкритих поверхнях (наприклад, колекція тарілок, фотографії в красивих багетах, об’ємні вази, які підходять під стиль вітальні).

Інші речі (частіше дрібниці на зразок приладдя для шиття, домашньої аптечки) краще приховати, використовуючи дверцята або спеціальні короби.

Максимум корисної площі

Різноманітність форм полиць дозволяє зайняти буквально кожен сантиметр стелажа, звільняючи місце в вітальні. Сьогодні в інтер’єрах можна зустріти глибокі кутові моделі, полиці,які розташовані навколо телевізора, вхідної арки, робочого столу.

Кожен може придбати ту модель, яка буде ідеально підходити для конкретної площі та планування.

Зонування простору

Меблі можуть служити свого роду стінкою, яка ненав’язливо розділить дві функціональні площі однієї кімнати. Вибравши пересувний стелаж, ви можете використовувати його в якості ширми, коли це необхідно.

Підтримка стилю

Стелаж можна вписати в будь-який стиль дизайну. При дотриманні критеріїв кожного конкретного стилю він буде гармонійно виглядати серед основної частини меблювання. При цьому неважливо, лофт це, гранж, прованс або класика.

Такі меблі доречна в будь-якому стилі.

Низька вартість

Стелажі коштують дешевше шаф-вітрин, комодів, книжкових шаф. Звичайно, ціна може варіюватися в залежності від типу використовуваного в конструкції матеріалу і складності моделі.

Для чого потрібен?

Відповідь одна і однозначна – для зберігання речей. Залежно від роду і розміру речей ви прийдете до правильного рішення про розміри і матеріал полиць. При виборі предметів, які будуть зберігатися в вашому стелажі, важливо враховувати загальний дизайн кімнати. Наприклад, на металевій етажерці, виконаній в стилі гранж буде недоречно виглядати чайний сервіз.

На полицях вашого стелажа можуть розташовуватися:

  • книги;
  • посуд;
  • фотографії в рамках;
  • годинники, вази, статуетки;
  • рослини;
  • телевізор, приставка, джойстики, диски й інша техніка;
  • дизайнерські аксесуари для інтер’єру.