Як правильно вибрати тканинні ролети на вікна?

Шукаєте альтернативу обридлим жалюзі? Або просто хочете привнести в інтер’єр щось нове? Практичне і естетичне рішення давно зайшло на сучасний ринок з Європи – це тканинні ролети на вікна, вони ж рулонні штори, а придбати їх можна на сайті http://sundef.kiev.ua. З кожним роком ролети користуються все більше попитом, оскільки мають масу переваг. Давайте ж дізнаємося про них!

Переваги рулонних штор

Високий попит на покупку тканинних ролетів, обумовлений їх високими характеристиками з точки зору практичності і не тільки.

  • Ролети повністю або частково зберігають приміщення від прямого попадання УФ променів, що не тільки позбавляє від дискомфорту, а й запобігає вигорянню меблів, стін та ін.
  • Сама по собі тканина виконана таким чином, що вона не мнеться і не вигоряє.
  • Рулонні штори елементарні в догляді. Не вимагають прання, прасування та інших витратних за часом заходів.
  • Підібравши тканину і малюнок на свій розсуд, можна вигідно підкреслити стиль і особливості інтер’єру.
  • Тканинні ролети, на відміну від жалюзі, не надають приміщенню офісного стилю, а, навпаки, створюють атмосферу затишку.
  • Якщо вам потрібні ролети, які будуть виконувати суто захисну функцію, то ви можете не зраджувати улюбленим шторам і гардинам, а підібрати ролети під колір до них.
  • Асортимент дозволяє підібрати ролети під конкретні потреби приміщення: в спальню, дитячу, на кухню веранду або офісні приміщення. Також вибір передбачає орієнтацію відносно сторін світу.

Тканинні ролети на вікна: різновиди конструкцій 

Отже, вас цікавить питання доцільності тканинних ролетів, що в першу чергу потрібно знати про них?

Рулонні штори виконують захисну функцію, від сонця і сторонніх очей, а також декоративну. Незалежно від того, яку мету ви переслідуєте, обираючи тканинні ролети на вікна, зверніть увагу, щоб вони відповідали деяким критеріям. Для початку зазначимо, що вони відрізняються за типом конструкції, і бувають закритого чи відкритого типу.

Закриті складаються і з короба і вертикальних напрямних. При їх закриванні тканина намотується на валик і прикривається коробом. Відкриті мають більш просту конструкцію, де вал залишається на поверхні.

І той і інший варіант виглядає досить пристойно, але все-таки закритий тип вважається на порядок вище за естетичними і функціональними якостями. За рахунок щільної фіксації така конструкція не залишає щілин, тканина намотується щільно, а на сам вал не осідає пил.

Якщо оцінювати за вартістю, то відкриті системи набагато дешевші, за що і користуються не меншою популярністю.

На якому типі зупинитися – вирішувати вам. Як правило, в цьому питанні покупці орієнтуються на суму, яку готові витратити на додаток свого інтер’єру.

Які рулонні штори вибрати за типом тканини?

Щоб напевно оцінити всі переваги, давайте розберемося з різновидами тканин. Їх умовно ділять на світловідбиваючі, тканини, які розсіюють і світлонепроникні. Назви говорять самі за себе. Рівень захисту визначається вибором тканини. Якщо потрібна повна тінь, то потрібно брати світлонепроникну. Світловідбиваючі перешкоджають не тільки проникненню УФ променів, а й нагріванню приміщення. Для розсіювання світла краще вибрати напівпрозорі рулонні штори.

Важливо, що для виготовлення тканини використовуються спеціальні розчини, які і надають ролетам додаткових властивостей. Якісна, правильно оброблена тканина не вигорає, не мнеться і не збирає пил. В основному, склад тканини – це 70% поліестеру і 30% натуральної бавовни.

Як підібрати розмір ролетів?

Багатьох покупців хвилює питання, як правильно зняти розміри для рулонних штор? Зі стандартним вікном помилитися буде складно, а ось, якщо у вашому будинку або офісі нестандартні вікна і є сумніви, то краще викликати фахівця.

Можна і самостійно провести замір вікна для покупки рулонних штор. Ширина вимірюється до віконного штапика, як і довжина. Єдина вимога, до довжини слід додати ще 2 см для запасу, а також в деяких випадках враховувати висоту короба. Ми не будемо наводити методику виміру, тому що напевно не можна сказати, що існує один стандартний метод вимірів для всіх типів конструкцій.

Поділись


Новини партнерів