Як використовувати басейн протягом цілого року?

Однією із основних переваг будинку за містом завжди була і є перспектива монтажу басейну. У теплі пори року це не тільки можливість провести відпустку, купаючись під відкритим небом з користю для здоров’я, а й прекрасний варіант організації дозвілля для малечі.

Але з приходом холодів більшість домовласників не знають, яких заходів слід вжити, щоб забезпечити цілісність конструкції. Звісно, якщо у вас морозостійкий басейн із спеціальним обладнанням для підігріву води (теплообмінники, проточні електронагрівачі, теплові насоси тощо), ви зможете насолоджуватися водними процедурами і взимку. В інших випадках необхідно провести належну консервацію споруди.

Підготовка басейну до зими

Консервація – це важливий етап догляду за басейном в холодні пори року. Цей процес охоплює комплекс заходів, які необхідно здійснити до настання морозів:

1. Хімічна обробка води

Почати процес консервації слід із обробки води, щоб пересвідчитись в тому, що її хімічні показники відповідають нормі. Для цього необхідно застосувати спеціальні дезінфікуючі засоби на основі хлору, альгіциди та коагулянти, які можна придбати в Nicas.

2. Прибирання басейну

Для того, щоб очистити стінки і дно басейну, скористайтеся пилососом. Якщо на поверхні води присутнє сміття, його можна зібрати за допомогою сачка. Також необхідно очистити всі шланги, насоси та фільтри від нальоту.

3. Злив води

Підготовка басейну до зимового періоду полягає в тому, щоб уникнути пошкоджень конструкції. Оскільки вода у твердому стані може розірвати фільтри та труби, необхідно злити її та демонтувати дані елементи. Після цього слід забезпечити належне продування труб за допомогою компресора.

4. Накриття басейну

Щоб забезпечити надійну консервацію басейну, дуже важливо переконатися в тому, що в його чашу не потрапить листя, сніг або сміття. Зважаючи на це, варто скористатися спеціальним тентом, який щільно прилягає до стінок басейну, не залишаючи жодних щілин.

При належному проектуванні та підготовці басейну ви можете бути впевнені, що ваша споруда з легкістю витримає люті морози і буде готова до використання навесні. Якщо ж ви не хочете мати справу з будь-якими заходами по консервації басейну, скористайтеся послугами професіоналів. Наприклад, в компанії Nicas ви завжди можете замовити обслуговування та навіть будівництво басейнів «під ключ».