Дошкільні навчальні заклади користуються великим попитом серед вітчизняного населення, що мають дітей віком до 6 років та бажання оформити їх у дитячі садки. Ранній розвиток малечі має незаперечні переваги та викликає інтерес батьків. Прикладом такого закладу є дитячий садок «Мій ДивоСад». Детальна інформація про нього надана на сайті http://www.miydyvosad.com.ua/. Ранній розвиток дітей передбачає використання спеціальних методик, створених фахівцями своєї справи та направлених на створення умов, що зможуть зацікавити малечу до навчання, ігрового процесу.

Які програми раннього розвитку дітей рекомендуються використовувати в дошкільних навчальних закладах?

Безтурботне дитинство – запорука розвитку щасливої дитини, яка закарбує у своїй пам’яті світлі та чисті спогади. На допомогу батькам та вихователів дитячих садочків приходить багато методик, що допоможуть їхнім улюбленцям стати розкутими, веселими, радісними та попередити записи до психологів. У їхній перелік занесені:

1. Навчальна програма Монтессорі, яку можна застосовувати до розвитку малечі, віком 6-8 місяців, передбачає спілкування у вигляді цікавих ігрових процесів та окремий індивідуальний підхід до кожного маленького хлопчика та дівчинки. Вихователі створюють спеціальне підготовлене середовище, що викликає у дітей комфорт, цікавість та не викликає страх., сильну боязливість. І діти у таких умовах спроможні максимально розвивати свій творчий потенціал, логічне мислення, увагу, пам’ять, моторику та проявити індивідуальні здібності

2. Методика раннього розвитку дітей в дитячому садку та в домашніх умовах Глена Домана передбачає стимуляцію діяльності мозку маленьких членів суспільства. Серед її переваг відзначають унікальність, що дозволяє за секунди протягом дня розвинути інтелект, фотографічну пам’ять, а також закласти міцний фундамент для відмінного навчання у школі. Вона передбачає застосування спеціальних карток під час читання. Діти запам’ятовують цілі слова, а не склади. Оптимальний вік раннього розвитку улюблених чад – 6 місяців після їхнього народження.

3. Ігрові процеси від подружжя Нікітіних, що були розроблені для виховання своїх дітлахів, є справжніми помічниками у ранньому розвитку підростаючого покоління. З ними весело, цікаво, неймовірно пізнавально проводити час разом із дітьми. Ігровий процес надає можливість розвивати пам’ять, уяву, увагу, логічні, математичні, творчі здібності. Основним принципом методики Нікітіних є крокування від простих речей до більш складних. Оптимальний вік дитини для раннього розвитку по цій програмі – 1,5 роки.

4. Навчання дітей із кубиками Зайцева має багато позитивних відгуків від батьків, що застосовували її під час розвитку малечі. У цьому разі застосовуються наочні посібники, у вигляді карток, таблиць, кубиків, веселі пісеньки, що легко запам’ятовується дітьми. Розвиток хлопчиків та дівчаток у віці 1,5 -2 роки у формі ігрового процесу дає свої плоди. Унікальна методика складового читання із кубиками, що говорять, дозволяє малечі радісно дивувати своїх батьків своєю творчістю.

Використання таких чудових, різних методик для раннього розвитку дітей є запорукою появи розумних, талановитих представників світової спільноти, що допоможуть квітнути своїй багатонаціональній країни. Вони запалять у їхніх душах вогонь бажання навчання, самостійного розвитку та прагнення стати кращими серед своїх друзів, однолітків та відкриють для них новий, ще не обізнаний світ.