Як вибрати зручну і теплу жіночу піжаму

Визначитися з комфортним матеріалом, підібрати правильний крій під особливості фігури і переконатися в якості пошиття — ось і все, що потрібно зробити для того, щоб вибрати піжаму, в якій буде солодко спати і легко прокидатися!

Рейтинг найзручніших і теплих тканин для піжам

ТОП-3 натуральних матеріалів для одягу для сну:

  • Бавовна. Безперечний лідер серед матеріалів для виробництва піжам і не тільки. Бавовна гарна в першу чергу тим, що дозволяє тілу «дихати». В піжамі з такої тканини буде комфортно жаркими літніми ночами і тепло взимку. Бавовна не вимагає специфічного догляду, швидко сохне і досить міцна, але після першого прання сідає на 2-3 см, а ще вона мнеться.
  • Шовк. Якщо потрібно вибрати саме теплу жіночу піжаму — цей матеріал не підходить. Зате влітку в прохолодному на дотик шовковому комплекті, що пропускає повітря не гірше бавовни можна сміливо виходити на балкон і ловити захоплені погляди перехожих. Натуральні волокна надзвичайно міцні, але погано реагують на тривалий контакт з водою, особливо гарячою, тому шовкові піжами потрібно прати в делікатному режимі, разом з нижньою білизною.
  • Сатин. Комбінація кращих якостей бавовни і шовку. Розкішний блиск, стійкість до зминання, довговічність і невибагливість в плані прання. Сатин — ідеальне рішення для прохолодних ночей, але з домішкою бавовни стає рішенням на всі часи!

Багато де можна знайти рекомендації купити піжаму з інших натуральних і штучних тканин, але на практиці усі вони поступаються перерахованим вище. Комплекти з віскози варто лишень раз чи два випрати, щоб вонивтратили формута потьмяніли. Поліестер практично повітронепроникний і занадто жорсткий для піжам. Фланель тепла і м’яка, але втрачає ці властивості при неправильному догляді і швидко зношується. Про існування льону і флісу краще зовсім забути!

Єдина реальна альтернатива бавовні, шовку і сатину — гіпоалергенне бамбукове полотно. Готові піжами з такої тканини потрапляють в Україну з Китаю і більшість з них просто жахливого кольору і фасону. Кількість компаній, щоімпортують бамбук в рулонах з КНР, а потім шиють з нього одяг для сну у власних цехах надзвичайно мала, а отже і ціни не завжди адекватні.

Як вибрати піжаму з урахуванням особливостей фігури

Справжня жінка хоче і повинна бути красивою завжди, а значить — вибрати піжаму зовсім не так просто як здається. Знайти наряд для сну, бездоганний, як маленьке чорне плаття, котрий приховує недоліки фігури, як фотошоп і підкреслює красу очей, як діаманти — завдання для справжніх модниць. На щастя, фасонів піжам безліч, а правильно поєднуючи кольорита малюнки можна отримати феноменальні результати:

  • Високим та струнким дівчинам слід купувати довгі піжами точно свого розміру, прикрашені строкатим мотивом;
  • Низеньким та субтильним слід звернути увагу на короткі костюми, з шортів та футболки, що зроблять ноги візуально довшими, а образ гармонійним;
  • Тим, кого природа наділила могутньою статурою, точно відомо про «магічний» ефект смужок на одязі, тож і піжаму, найкраще в класичному британському стилі, слід купувати саме з таким малюнком;
  • Однотонна піжама із сорочкою з лацканами — найкращий варіант для низеньких і повненьких дівчат.

Після вибору тканини, фасону і забарвлення, залишається тільки придивитися до деталей: мінімальна товщина швів, широкий та еластичний пояс і якісна фурнітура — ознаки вдало підібраної піжами для здорового сну.