Для більшості людей вибір шпалер на https://rulon.net.ua/ua/ означає підбір відповідного малюнка для тієї або іншої кімнати. Через такий підхід багато на даному етапі роблять помилки і купують шпалери, що не підходять під необхідні умови з тих чи інших причин. При виборі шпалер особливу увагу варто приділяти поверхні стін і типу приміщення.

Шпалери бувають наступних типів.

• Паперові. Мабуть, найдешевший варіант. Цей вид шпалер не рекомендується використовувати в приміщеннях з підвищеною вологістю.

• Вінілові. Такі шпалери відмінно підходять для нерівних стін, до того ж їх можна мити. Однак вінілові шпалери практично не пропускають повітря.

• Бамбукові. Дуже міцні і довговічні шпалери. Їх ділять на три типи: повністю бамбукові, частково бамбукові і під фарбування.

• Текстильні. Виглядають такі шпалери дуже багато і ексклюзивно, але вони не переносять вологу.

• Натуральні. Зовнішній шар таких шпалер зроблений з різних рослин, що надає їм неповторний вигляд. Використовуються екологічно чисті матеріали.

• Рідкі. По суті, рідкі шпалери – це декоративна штукатурка. До переваг такого типу шпалер можна віднести відсутність швів на стіні, вони відмінно пропускають повітря, що дозволяє уникнути парникового ефекту. Недоліки – це досить висока ціна, і їх не можна мити.

Разом зі шпалерами рекомендується відразу купити клей, який слід вибирати в залежності від типу шпалер. Для кожного типу слід купувати відповідний клей. Рідким шпалерам клей взагалі не потрібен.

Вибір шпалер, виходячи з типу приміщення і стін

Для кожного типу приміщення треба підбирати відповідні шпалери, оскільки деякі види можуть взагалі не підійти. На кухні краще використовувати шпалери з хорошою вологостійкістю. Тут найкраще використовувати вінілові або шпалери, що миються. Такий вид шпалер можна використовувати у ванній кімнаті і в туалеті. У залі, спальні та дитячій можна використовувати будь-які типи шпалер. Однак краще підійдуть ті, які добре пропускають повітря, щоб не було парникового ефекту. У таких приміщеннях краще використовувати паперові, флізелінові, натуральні і рідкі шпалери. У передпокої рекомендується використовувати шпалери, які можна мити, оскільки це приміщення, як правило, одне з найбільш забруднених. Сюди відмінно підійдуть вінілові шпалери.

Крім типу приміщення, особливу увагу рекомендується приділити якості стін. Для рівних стін підійдуть будь-які типи шпалер, а для нерівних краще використовувати рельєфні. Мабуть, найкращим вибором для сильно нерівної стіни стануть рідкі шпалери. У приміщеннях з великою кількістю кутів не рекомендується використовувати складні і великі малюнки. Такі шпалери краще використовувати в приміщеннях з довгими і високими стінами. Рекомендується заздалегідь подумати про відтінки шпалер. Для маленьких кімнат і приміщень з поганим освітленням краще підійдуть світлі тони. Колір шпалер повинен гармоніювати з меблями і відповідати тематиці приміщення.

До вибору шпалер на rulon.net.ua краще підійти виважено і відповідально, оскільки правильно підібрані шпалери подарують багато позитивних емоцій і дозволять уникнути безлічі різних проблем як в обклеювання, так і в подальшій експлуатації шпалер.