Питання безпечного перевезення дітей в автомобілі хвилює багатьох батьків. Саме тому відомі світові бренди розробили безпечны автокрісла для дітей. Асортимент їх настільки широкий, що часто тати і мами просто губляться, на якому з них зупинити свій вибір.

На які моменти слід звернути увагу?

Перший і найважливіший фактор – відповідність віку. Виробники зазвичай вказують на свій товар, для якої вікової категорії підходить дана модель і яким повинен бути максимальна вага малюка.

Наступний важливий момент – вид кріплення. Найбільш популярні два види кріплення – isofix і штатний ремінь безпеки. Ці два способи є надійними, але за допомогою системи isofix зміщення автокрісла практично виключено. Завдяки isofix крісло не потрібно закріплювати ременями безпеки автомобіля. Воно прикріплюється до металевих анкерів, що знаходяться в сидінні машини і нерухомо пов’язаними з кузовом. Такий тип кріплення більш жорсткий, тому в разі зіткнення крісло нікуди не зрушить.

Третій фактор, яка тканина використовувалася для оббивки дитячого автокрісла. Чи можна її буде знімати, щоб випрати. Матеріал автокрісла повинен бути дихаючим. Дуже важлива якість пластика і застібок, тому не варто віддавати перевагу дешевим моделям.

Популярні моделі

Одним з найбільш знаменитих виробників якісних автокрісел для дітей є фірма Chicco. Вся продукція цього бренду має європейські сертифікати відповідності. Високу безпеку забезпечує монолітна структура автокрісла Chicco. А щоб малюкові в кріслі було комфортно, використовується м’яка оббивка і вкладиш з дихаючої тканини. Для регулювання нахилу є зручні пристрої.

Голландська компанія Cosi – провідний європейський виробник дитячих автокрісел. Продукція цього бренду є результатом спільної роботи дизайнерів, конструкторів і лікарів – ортопедів. Тому покупець даного крісла отримує відмінну якість за доступною ціною. Чохли виготовляються з гіпоалергенного матеріалу, стійкі до загоряння, добре вбирають вологу. Спинка регулюється від положення сидячи до положення лежачи.

Забезпечують надійну безпеку дитячого автокрісла Nania і Romer. Продукція цих брендів відрізняється високою якістю і комфортом. Німецький виробник Romer в свої вироби додав ще й бічну систему захисту SICT.

Перш ніж придбати автокрісло, бажано дати малюкові посидіти в ньому, щоб подивитися зручно дитині в ньому чи ні.