Як правильно вибрати двері для житла

Кожні двері повинна виконувати певні функції: вхідні – захищати майно та мешканців від злочинців, а міжкімнатні – розмежовувати простір в будові, і створювати приємну атмосферу. Також двері повинні створювати якісну звукоізоляцію, і підтримувати в кімнаті прийнятний температурний режим. Однак більшість людей віддають перевагу тільки зовнішньому вигляду, що може обернутися, як мінімум, переплатою за товар. Щоб купити двері високої якості, потрібно враховувати кілька параметрів, про які можна дізнатися з цієї статті. А ось сторінка, де можна вибрати якісні вхідні двері.

На що звертати увагу в першу чергу

Ступінь звукоізоляції. Один з головних параметрів, без якого неможливо створити затишну атмосферу в квартирі. Вхідні двері повинні максимально поглинати шум, особливо якщо вони встановлюються в приватний будинок. Начебто все просто, але вітчизняні магазини рідко вказують даний параметр, тому покупцеві доведеться самостійно в усьому розбиратися. Для цього потрібно враховувати:
• Товщину вироби;
• Матеріал з якого зроблені двері;
• Наявність ущільнювальних гумок;
• Внутрішній наповнювач.

Важливим фактором, який вплине на поглинання шуму, є якісний монтаж дверей. Також можна проконсультуватися з продавцями (напевно вони добре знають параметри свого товару).

Можливість фарбування двері. Лише на деякі вироби можна наносити фарбу. І якщо є бажання перефарбувати двері в майбутньому, то до вибору потрібно підійти дуже відповідально.

Купівля фурнітури. Тут все залежить від уподобань кожної людини. Наприклад, комусь сподобалася модель дверей, але не влаштовують ручки або замок. В цьому випадку можна придбати плиту окремо, а всю фурнітуру купити окремо. Цей спосіб можна використовувати і для економії.

Вибір дизайну. Дизайн на пряму впливає на вартість дверей. Модель зі стандартними прикрасами і звичайної фурнітурою буде набагато дешевше, ніж прикрашене ручним різьбленням і скляними елементами виріб. Цей параметр слід враховувати, якщо немає бажання переплачувати за додаткові елементи.

Аналіз власних фінансових можливостей. Будівельний ринок має величезний асортимент, і зробити вибір на користь конкретного виробу буває дуже важко. Збиває з пантелику і вартість дверей. Тому, перед покупкою, потрібно визначитися з бюджетом. Так покупець буде звертати увагу тільки на конкретні моделі, і йому буде набагато простіше орієнтуватися. Якщо вартість не має значення, то можна звернутися в компанію, яка займається виготовленням дверей під замовлення.

Вибір матеріалу

На території нашої країни можна зустріти кілька різновидів дверей, які будуть відрізнятися за матеріалами:

• Без ядра. Такі двері є найдешевшими. В якості наповнювача використовують дешеві і легкі матеріали, наприклад, картон. Сам корпус також зроблений з дешевих матеріалів. Подібні моделі мають величезну кількість недоліків: Погана ізоляція, легка займистість, крихкість, швидкий знос. 

• Щільне ядро. Виготовляють такі моделі з композиційної деревини. Зовнішню частину обробляють шпоною. Готові двері виходять досить важкими, а значить мають високу міцність, і хорошою звукоізоляцією. Коштувати подібний варіант буде дорого, адже у виробництві використовують натуральне дерево. Такі вироби зможуть не тільки захистити господарів від зовнішніх чинників, але створять в будинку сприятливий мікроклімат.

• ДСП. Двері з ДСП є досить доступними, і мають зовнішній вигляд дерев’яних дверей. Однак їх якість залишає бажати кращого, адже у виробництві використовуються тільки відходи деревини.

• Натуральне дерево. Такі двері є найдорожчими, оскільки в їх виробництві використовуються високоякісні природні матеріали. На вартість даних моделей буде впливати і тип дерева. Але у таких дверей є деякі недоліки: вони вимагають постійного догляду, дбайливого ставлення і деревина сильно схильна до різких кліматичних змін.

• Метал. Двері з металу мають дуже високу популярність. Все тому, що вони відмінно поєднують в собі якість і вартість. Також такі моделі добре підходять до будь-якого інтер’єру. Однак для їх установки можуть знадобитися додаткові посилення рами, а на поверхні будуть чітко видно подряпини.

Рекомендується, перед покупкою дверей, звернути увагу на всі перераховані вище деталі. Це дозволить не тільки вибрати якісні двері, але і заощадити власний час і гроші. А тут ви можете вибрати якісні міжкімнатні двері за прийнятною ціною.

Поділись


Новини партнерів