На сучасному ринку фінансових послуг попит зростає, а значить і пропозиції з’являються все частіше. Побачити принципові відмінності у великій кількості аналогічних банківських продуктів без професійних знань або консультацій фахівця все складніше. Ми допоможемо Вам розібратися! Читайте наші підказки.

Далеко не кожному претенденту на позикові кошти вдається використовувати всі можливості і переваги банківського кредитування. У деяких випадках кредитні організації просто не схвалюють видачу потрібної суми в зв’язку з відсутністю офіційного працевлаштування та доходу, невідповідністю заявника віковим, реєстраційним та іншим обов’язковим вимогам. Зустрічаються і інші ситуації, при яких відсутність можливості отримання такої позики обумовлена зіпсованою кредитною історією.

Якщо такому потенційному позичальникові необхідні гроші, то єдиним прийнятним варіантом стають короткострокові кредити і позики, які можна отримати в Кредит Каса. Дане поняття найчастіше об’єднує в собі численні види відповідних угод, які укладаються в небанківській сфері. Вони мають власні плюси і мінуси, а також розраховані на цілком конкретну аудиторію потенційних боржників, для яких з певних причин придбання банківських кредитних продуктів є недоступним.

ПЕРЕВАГИ КОРОТКОСТРОКОВИХ КРЕДИТІВ І ПОЗИК

Незважаючи на численні негативні відгуки, що залишаються про небанківське кредитування, короткострокові кредити і позики мають певні плюси, які слід використовувати. Зокрема, основними перевагами є:

  • мінімальний пакет документів, необхідних для отримання позикових коштів (найчастіше позичальникові достатньо пред’явити паспорт);
  • спрощена процедура розгляду поданої заявки, яка не включає перевірку кредитної історії, підтвердження отримання постійного доходу в певному розмірі, докази офіційного працевлаштування;
  • максимально короткий проміжок часу між зверненням за відповідною позичкою та її отриманням, у порівнянні з яким стандартні три робочих дні на розгляд заявки в банку видаються нескінченно довгим терміном.

НЕДОЛІКИ КОРОТКОСТРОКОВИХ КРЕДИТІВ І ПОЗИК

Зазначені переваги і особливості небанківського кредитування породжують підвищений рівень ризику для таких кредиторів, в якості яких зазвичай виступають мікрофінансові організації. Якщо в сфері банківського кредитування дотримується суворий баланс між ризиками кредитної організації і умовами укладання відповідної угоди, то в даному випадку позикодавець просто компенсує свої можливі і фактичні втрати за рахунок позичальників.

Саме тому короткострокові кредити і позики характеризуються такими мінусами:

  • обмеження максимальної суми, яка може бути видана одному заявнику;
  • висока процентна ставка, розмір якої часто перевищує банківські відсотки в кілька разів;
  • нетривалий період користування грошовими коштами – ще одна специфічна особливість, обумовлена ​​необхідністю забезпечувати інтенсивний оборот активів у таких кредиторів, що дозволяє отримувати прибуток максимально оперативно.

ОСНОВНІ ВАРІАНТИ ОТРИМАННЯ КОРОТКОСТРОКОВОЇ ПОЗИКИ

Багато претендентів на позикові кошти даного виду вважають, що єдиним варіантом отримання потрібної суми є звернення в мікрофінансову організацію, де буде укладений письмовий договір, після якого позичальнику видадуть готівку. Насправді ж в даний час практикуються більш актуальні варіанти оформлення таких взаємин.

Так, при наявності звичайної дебетової картки будь-якого банку можна взаємодіяти з таким кредитором через його офіційний сайт, в результаті чого гроші будуть перераховані прямо на рахунок власника карткового продукту. Безпосередня взаємодія з співробітниками подібної компанії, а також оформлення будь-яких паперових документів в такому випадку просто виключається.