Всього за кілька років корейська косметика набрала більшу популярність на території Європи. Азіатські бренди складають сильну конкуренцію іншим більш знаменитим виробникам на ринку косметологічних товарів. Думка, що така косметика розроблена виключно під місцевих жінок, давно стала легендою і тепер кожна дівчина має можливість купити якісний продукт за прийнятною ціною.

Секрет популярності

У перші місяці появи на ринку корейська косметика вважалася дивиною, викликала побоювання і найсильніший інтерес. Вчені провели ретельне дослідження новинки і виявили, що вона є цілком природною і багатою на корисні речовини.

В азіатських країнах краса і здоров’я – єдине поняття, тому всі косметичні засоби створюються тільки з природних інгредієнтів. У своєму складі корейська косметика найчастіше містить 90 відсотків натуральних компонентів, 10% з яких – речовини органічного походження.

Безумовно, європейська косметика хороша і ефективна. Мільйони доларів вкладалися в її розробку і результативність. Найпопулярніші фірми мають багаторічну історію роботи, що, з одного боку є доказом високої якості і перевірених методик. З іншого боку – зробивши хороший продукт, не всі хочуть придумувати щось нове.

Склад європейських косметичних засобів практично не змінювався багато років. Вкладати гроші в нові технології і пошук інших основних компонентів вважається дуже ризикованим і дорогим. Простіше рекламувати те, що вже є.

У Кореї косметика вважається досить молодим явищем, якому не більше 15 років. Грунтуючись на досвіді конкурентів, корейці поєднали в своєму продукті народні рецепти і нові розробки. Це дало можливість отримати унікальну косметику, що відповідає всім сучасним вимогам.

Крім цього, корейська косметика має ще один приємний продукт – ВВ-крем. Його вперше виготовили в Німеччині в далеких 70-х роках і застосовували для маскування слідів пластичної хірургії. Розробка не вразила світ, але корейці дали їй друге дихання. Ефект не змусив довго чекати. Зараз всі популярні бренди рекламують свої версії ВВ-крему і називають його проривом на ринку косметологічних засобів.

Основні переваги корейської косметики

Порівнявши продукцію європейських і корейських виробників, жінки з усіх куточків світу виділили незаперечні якості азіатського продукту:

  • Ексклюзивний склад. Косметика виготовляється з інгредієнтів, які існують тільки на території країни. Сюди відносять: азіатську центелла, екстракт кори фукуса і мімози, і найголовніше – екстракт равликового слизу (муцин).
  • Швидкий і стійкий результат. Принципи догляду за шкірою у корейських жінок разюче відрізняються в порівнянні з європейськими. Вони витрачають багато часу і уваги на очистку обличчя, оскільки лише ретельно очищена шкіра добре вбирає корисні речовини. Тому в асортименті цієї косметики існує багато розробок для очищення: пінки, гідрофільні олії, креми і бальзами, що очищають.
  • Зручне використання. Всі продукти створені з розрахунком безпечного і зручного користування. Для того, щоб в банках з кремом не розмножувались мікроби, в комплекті найчастіше є спеціальна лопатка. Рідкі засоби мають зручні піпетки або дозатори. Такий підхід допомагає економно витратити косметику.
  • Набори мініатюр. Майже всі популярні засоби мають пробники. Це дуже зручно, оскільки дає можливість випробувати на собі ефективність продукту і уникнути непотрібної покупки.
  • Прийнятна ціна. Це тісно пов’язано з принципами виробництва. Корейські косметологічні фірми безпосередньо закуповують основні компоненти у заводів-виробників. Є бренди, які купують в косметологічних лабораторіях готові формули конкретних продуктів. Це суттєво економить витрати на розробку складу і тестування. В результаті покупець отримує якісний товар за мінімальну плату.
  • Широкий вибір. Абсолютно всі корейські виробники випускають засоби по догляду за шкірою будь-якого типу. Знаючи особливості своєї шкіри, можна без зусиль підібрати необхідний крем.
  • Оригінальна упаковка. Для залучення покупців багато корейських брендів створили унікальну упаковку для своєї продукції.
  • Надійний захист від ультрафіолетових променів. З кожним роком вчені наводять все більше аргументів про негативний вплив ультрафіолету на шкіру людини. Корейські ВВ-креми володіють високим фактором захисту від ультрафіолету і впливів навколишнього середовища.

При всіх позитивних моментах корейська косметика теж має невеликі недоліки.

Недоліки корейської косметики

Проблеми з азіатською косметикою можуть виникати в основному у жінок, які проживають за межами Кореї:

  • Складно прочитати склад. Більшість засобів має склад англійською мовою. Однак, іноді без знання корейської мови вивчити його неможливо.
  • Вікове групування косметики. Через расові особливості кореянки і європейки старіють по-різному, що, природно, впливає на продукти по догляду за шкірою.
  • Склад. Через специфічні компоненти може виникнути алергічна реакція. Також ексклюзивна витяжка з равликового слизу володіє гормональними властивостями, що може негативно позначитися на здоров’ї жінки. З цього приводу ще ведуться тестування.
  • Тривалість процедур. Набір для щоденного очищення шкіри складається з семи компонентів і застосування кожного вимагає часових витрат. Це не завжди зручно, але пропустивши хоч один етап, не можна досягти бажаного результату.