Кожна дівчина і жінка намагається завжди виглядати бездоганно, в чому чималу роль відіграє стан рук і нігтів. Якщо раніше доводилося робити манікюр дуже часто, так як покриття, навіть найбільш стійкі і надійні, мали властивості тріскатися і стиратися. Сьогодні їм на зміну прийшов дивовижний гель-лак, який тримається не менше двох-трьох тижнів, однак для його просушування потрібна спеціальна апаратура. Багато домашніх майстринь не знають, як вибрати лампу для сушіння гель-лаку, щоб вона максимально відповідала вашим вимогам та очікуванням. Саме про це ми і поговоримо в нашій нинішній статті.

Принцип роботи лампи для гель-лаку: з чого почати

Сучасні фахівці з нейл-арту, а також домашні майстрині на всі руки сьогодні знають про існування нових матеріалів, таких як гелі для нарощування, акрилові суміші і навіть різноманітні гель-лаки, стійкі і надійні. Для того, щоб просушити такі речовини, що створюють ідеальний манікюр, доведеться обзавестися спеціальним обладнанням, головною складовою якого стане лампа для гель-лаку. Придбати її можна на сайті http://foras.com.ua. А от для того, щоб зрозуміти як її вибрати, потрібно з’ясувати принцип її роботи.

Це прилад, який за допомогою світлових джерел, що випускають хвилі певної довжини (ультрафіолетове випромінювання), змушує тверднути (полімеризуватися) речовини, нанесені перед цим на нігтики. Саме такі промені перетворюють рідке, в’язке покриття в тверду і стійку поверхню. Подібна технологія дозволяє не турбуватися про те, що ваш нейл-арт розтріскається або відлущиться за два-три тижні, а то й набагато довше.

Види і типи

Всупереч помилкам, лампи для полімеризації гелів покриттів можуть відрізнятися не тільки потужністю, але також різними типами випромінювання. Саме від цього може залежати якість і швидкість роботи. Давайте розберемося, в чому ж різниця, коли підійде будь-яке обладнання, а коли краще відмовитися від покупки того чи іншого пристрою, яка лампа краще для гель-лаку, а що краще придбати для роботи з акрилом.

UV-лампи (ультрафіолетові) є найпопулярнішими, а також дешевими, що важливо. Той, хто хоч раз звертався до кабінетів фізіотерапії точно знайомі з таким обладнанням не з чуток. Такі лампи допоможуть висушити абсолютно будь-яке покриття, будь то гель-лак, акрил та інші матеріали. Універсальні майстри віддають перевагу саме такому обладнанню, та й заміна запасних частин (лампочок) в таких пристроях доступна для кожного.

Вартість таких ламп не висока, але ось від перепадів електрики в мережі їх краще оберігати, а з флуоресцентними елементами слід поводитися ніжно і дбайливо. Але є і недоліки, так як термін полімеризації покриттів в таких лампах досить великий, вони мають властивість нагріватися і навіть можуть стати причиною опіку. Подейкують, що УФ-промені ще й шкідливо позначаються на зорі, але цей факт поки не доведений, адже час впливу на очі є доволі мізерним, тому особливої ​​шкоди такий пристрій вам не принесе.

Другим за популярністю можна назвати LED-пристрої, тобто ті, що випромінюють світло певного спектру. Лампочки в такому обладнанні можуть служити без заміни набагато довше, ніж в попередньому, проте вартість їх може бути набагато вищою. Покриття полімеризується під такою лампою за пару секунд, а опіків і неприємностей із зором від таких пристроїв чекати не доводиться.

Недоліки в даному випадку більше орієнтовані на ціну. При перегоранні хоч однієї лампочки або ослабленні їх ефективності, міняти доведеться все разом, інакше лампа втратить свої якості і властивості. Крім цього, працюють LED-лампи тільки з покриттями, спеціально для цього призначеними і мають на упаковці відповідні позначки.

Гібридні. Цей вид обладнання для нігтьового сервісу поєднує в собі властивості CCFL і LED-конструкцій. Це дає вам новий спектр можливостей і дозволяє використовувати більше якісних і нових матеріалів. Різне випромінювання впливає на гелі, лаки та акрил, значно скорочуючи час їх полімеризації (застигання).

Такі дампи нешкідливі, екологічно чисті, не є небезпечними для здоров’я і життя, а до того ж, зазвичай мають компактну форму і невелику вагу. Однак є і недолік і це надмірно висока вартість. Не кожен професійний майстер може дозволити собі подібне обладнання, не кажучи вже про домашніх майстринь.

Таким чином, стає більш зрозуміло, які лампи краще для сушки гель-лаку, а що буде доцільно купити для роботи з акрилом. Для універсальних майстрів в великих салонах варто купувати найбільш просунуті гібридні моделі, так як вони служать довше і працюють швидше, а ось для домашнього манікюру раз або два на місяць вистачить і звичайної LED або УФ-конструкції.