Рослинність на жіночому тілі підлягає знищенню, тому методи вдосконалюються і стають доступнішими. Таким чином, сучасні панянки мають широкий вибір засобів: від банального станка для видалення до сучасних апаратних методів. Що вибрати – таким питанням задається будь-яка жінка. Щоб видалити волосся назавжди найкращим для вас методом буде лазерна елос-епіляція, яку ви можете зробити, завітавши на сайт https://modglam.com.ua/elos-epilyatsiya/. А у цій статті ми детально розповімо вам про всі наявні нюанси цієї процедури.

Елос або лазер?

Обидві процедури мають свої плюси і мінуси, але основна відмінність лежить в методі впливу на цибулину волосся. Лазер направляє світловий промінь, який реагує з меланіном нагріваючи його і руйнуючи стрижень волосини. Як правило, волоски після цього ростуть дуже рідкими і витонченими.

Лазерна елос-епіляція комбінує вплив світлової і електричної енергії. При цьому повністю руйнується уся волосина, її цибулина і часто сам волосяний сосок. Тому після проведення однієї або декількох процедур небажана рослинність перестає з’являтися на тілі. Ті, хто пройшов сеанси видалення за допомогою лазерної елос-епіляції, відзначають, що в підсумку вдалося видалити 100% волосся.

Скільки сеансів потрібно?

Точно відповісти на це питання можна не раніше, ніж після закінчення першої процедури: фахівець повинен побачити, щільність і структуру волосяного покриву, а також швидкість його руйнування.

Отже: За допомогою лазерної епіляції будуть зруйновані більшість волосків і волосяний покрив в небажаних місцях буде мало помітним. Лазерна елос епіляція видалить все волосся безповоротно.

Різний вплив

Завдяки принципу роботи лазера при контакті світлового променя з меланіном, відбувається його нагрівання і руйнування. Якщо волосся світле (навіть у темноволосих жінок є області, де ростуть тонкі і світлі волосинки), руде або сиве, то контакту з меланіном не відбудеться і впливу не буде. Обмежень на проведення лазерної процедури існує багато, тому фахівець, оглянувши тіло, провівши оцінку кольору і щільності волосяного покриву, визначить, чи доцільно використовувати лазерну епіляцію.

На відміну від лазера, елос-епіляція:

  • впливає на волосся будь-якого кольору і товщини
  • не має протипоказань
  • дуже ефективна

З її допомогою можна видалити волосся над верхньою губою і в зоні бікіні.

Краса не вимагає жертв

Деякі жінки, начитавшись відгуків про біль під час процедур апаратного видалення волосся, взагалі відмовляються від них на користь… банальнонр станка або крему. Цього не варто робити і ось чому.

Лазерна епіляція вважається менш болючою. Саме це стає вирішальним фактором при виборі методу. Жінка буде відчувати нагрів шкіри, незначне поколювання і переживати невеликі дискомфортні відчуття. Навіть у випадку лазерної епіляції часто доводиться застосовувати місцеві анестетики – кремоподібні засоби, що наносяться на шкіру, які знижують больові відчуття.

Елос-епіляція, при якій до впливу лазера додається електрична енергія, може виявитися менш комфортною процедурою. Особливо хворобливість відчувається в ніжних зонах. Деякі люди, які мають низький поріг больової чутливості, легко переносять процедуру. При виникненні болю, який жінка не може або не хоче терпіти під час елос-епіляції, лікар запропонує нешкідливу місцеву анестезію.

Отже: боязнь больових відчуттів не повинна бути вирішальним фактором. При виникненні дискомфорту при кожній із процедур проблему вирішить місцева кремова анестезія.

Як підготуватися?

Жодних спеціальних процедур або обстежень перед апаратною епіляцією здоровій людині робити не потрібно. Жінці слід:

  • Не засмагати протягом двох тижнів, що передували початку лікування
  • Відмовитися від бритвеного станка за добу до процедур
  • Забезпечити гігієну шкіри
  • Не проводити пілінг

Якщо на шкірі є ушкодження або подразнення, то варто проконсультуватися про можливість проведення лазерної елос-епіляції. Алергічна реакція, онкологічні хвороби, хронічні захворювання в стадії загострення, застуда, вагітність і лактація є протипоказаннями для обох процедур. У ряді випадку елос-епіляція не може використовуватися, а лазер буде дозволений. Наприклад, при алергії на струм або наявності кардіостимуляторів.

Який ефект від разової процедури?

Уже після першого сеансу результати будуть візуально помітні: волосся стане значно менше. Однак, при будь-якому з методів потрібно кілька сеансів, адже фактичний вплив виявляється тільки на ті волосинки, які вже виросли. Спеціаліст складе графік процедур, передбачивши 4-8 сеансів з перервою 1,5-2 місяці між ними. Найчастіше, комплексний підхід знищить 80-100% волосся. У деяких випадках потрібні додаткові процедури.