Як при невеликих витратах організувати весілля, яке буде викликати захват і захоплення у ваших гостей? Це питання хвилює більшість пар, які збираються пов’язати себе узами шлюбу. З чого почати і чому приділити особливу увагу? На ці та інші питання ви знайдете відповіді в цій статті.

Місце проведення торжества. Що може бути краще, ніж провести весільне торжество, один з найголовніших заходів у вашому житті, в колі улюблених і дорогих вам людей? У колі сім’ї та друзів, де всі будуть відчувати себе комфортно. Так чому б не відзначити настільки урочистий день у себе вдома? Зрозуміло, при наявності великого саду, або вдома в передмісті. Якщо ж у вас немає ні відповідного приміщення, ні території, варто скористатися послугами спеціальних закладів та винайняти банкетний зал. Зробити це ви можете на сайті http://vele-rosse.com.ua/weddings/.

Банкет. Щоб зробити ваше торжество по-справжньому затишним, радимо дуже уважно поставитися до закусок. Ви можете заздалегідь зробити заготовки, або просити друзів і родичів про допомогу. Швидше за все серед ваших близьких знайдуться любителі готувати, яким, до того ж, це буде в радість. Також, слід зазначити, що завжди необхідно пам’ятати про те, що простір, вибраний вами для організації весільного торжества, має відповідати концепції заходу.

Перевага весілля з невеликим бюджетом полягає в тому, що воно провокує вас на оригінальні рішення! Ваша спільна креативність дозволить організувати вам на 100% індивідуальне весілля.

Звернутися за допомогою до гостей. Ви можете попросити про допомогу подруг, маму чи сестру, разом вам буде набагато простіше впоратися з організаційними нюансами. При самостійній організації найкраще розподілити обов’язки між вашими помічниками. Наприклад, мама відповідає за торт, майбутня свекруха за коровай, сестра і найкраща подруга за квіткове оформлення, тато за машини, а друг жениха за музичне оформлення. Так ви зможете трохи звільнити себе від організаційних обов’язків під час свята, а близьким буде приємно допомогти вам.

Масштаб торжества. Сьогодні традиційні весілля поступаються місцем тематичним весільним торжествам, атмосфера яких визначається захопленнями та інтересами пари. Немає більше колишньої помпезності, в моду входять “камерні” весілля, з вузьким колом близьких людей, запрошених на урочистий захід. Не слід запрошувати на весілля людей з якими ви не спілкуєтеся, не забувайте про те, що кожен гість це певні витрати. Краще зробити красиве і стильне весілля, але для найближчих людей.

Також, ви можете організувати весільний захід “для двох”. Плюс такого весілля полягає в тому, що при невеликому бюджеті ви можете не розпорошуватися, а витратити кошти на хороших фотографів, відеооператорів, і зрозуміло, на красиву флористику. Ви заощадите на самому банкеті, але у вас залишиться дуже красива пам’ятка.

Реєстрація шлюбу. Традиційно наречений і наречена проходять урочисту процедуру одруження в РАЦСі. Для цього необхідно подати заяву і сплатити держмито. Сама реєстрація коштує певну грошову суму, також виникає необхідність оплати послуг фотографа і відеографа. Всіх цих витрат можна уникнути, не проводячи урочисту реєстрацію в РАЦСі з запрошенням гостей. Але при цьому вимовити клятви і подарувати кільце ви можете в урочистій обстановці, в оточенні рідних.

Оренда весільної сукні. На даний момент все більшої популярності набувають сервіси і агенстства з прокату одягу. Навіщо витрачати зайві кошти на костюм, який ви одягнете всього лише один раз в житті, якщо його можна взяти в оренду? Одним з найбільших плюсів весільної сукні напрокат є – економія, адже день весільного торжества передбачає великі фінансові витрати і заощадивши на вбранні, в якому наречена проведе всього кілька годин, можна інвестувати кошти в оформлення торжества або на банкет. Але, при цьому, не варто забувати і про те, що саме наречена є головною прикрасою весілля, так що вам варто добре все обміркувати, в тому числі і ваші фінансові ресурси.

Якщо наречена розглядає такий варіант, як взяти сукню напрокат, то радимо дуже уважно придивлятися до салонів, які здають ці сукні в оренду. В ідеалі, сукні повинні бути почищені після попередньої нареченої, ніде не повинно залишатися плям від дезодоранту, прилеглі до шкіри шви повинні бути ідеально чистими. І відповідно, не слід гнатися, в разі оренди, за низьким цінником, тому що лише одна ретельна хімчистка весільної сукні вартує досить дорого.

Самостійно зробити зачіску і макіяж. У макіяжі слід зробити легку корекцію обличчя, за оформленням брів і вій краще звернутися до майстра. Також, слід придбати блиск персиково-рожевого відтінку і взяти з собою пудру або матуючі серветки. Якщо у вас є явно виражені синці під очима і тон не справляється, тоді слід використовувати консилер персикового відтінку. Макіяж слід спробувати зробити заздалегідь.

Запрошення. Якщо ви творча особистість і вмієте добре малювати – ви можете приготувати запрошення самостійно, в домашніх умовах.

Також, ви можете не обмежуватися лише запрошеннями для гостей, а продумати стилістику для меню і прикрасити його своїми малюнками.

Розваги. Є деякі аспекти без яких весільний захід не може обійтися, але це не означає що на них не можна заощадити. При виборі ведучого слід попередньо ознайомитися з ціною на його послуги, а також слід обов’язково зустрітися з претендентом, а найкраще зробити це кілька разів.

Оформлення та декор. При самостійному оформленні весілля визначте загальну стилістику. Важливо враховувати пору року і колірну гамму, яка використовується в костюмі жениха і сукні нареченої.