Сьогодні не в кожного є можливість придбати якісний та стильний одяг, тому все частіше жінки шиють його собі самі. Також бувають ситуації, коли дуже важко підібрати сукню, яка сидітиме на її власниці ідеально, через різні особливості фігури. У таких випадках жінки теж створюють одяг самі, або ж звертаються до послуг професіоналів. У цій статті ми розповімо вам про те, як швидко і без зайвих зусиль пошити красиву сукню. Підібрати матеріал та всю необхідну фурнітуру можна на сайті furnitura.net.ua, і якщо у вас все готово, можна приступати до справи.

Вибравши викрійку і придбавши матеріал, проведіть підготовку до самого процесу пошиття. Матеріал бажано випрати і посушити. Також його можна пропрасувати. Починаючи викроювати деталі, зверніть увагу на припуски і на шви. Вони повинні бути обов’язково. Причому чим більше сиплеться матеріал, тим більшим повинен бути припуск. У деяких деталей із сипучих матеріалів краї просто обклеюють ізоляційною стрічкою. Якщо деталі готові, тоді починайте їх з’єднувати. Можна спочатку наметати їх вручну. Можна шити виключно вручну, але врахуйте, що річ, зроблена таким чином, не буде служити вам довго. Тому використовуйте для скріплення швів швейну машину і оверлок.

Швейні машини бувають різними. Вони можуть бути механічними, можуть бути електричними. Хорошу якість дає швейна машинка Джаноме. На ній можна відрегулювати довжину стібка і його вигляд. Ця машинка допоможе вам з’єднувати краї виробів прямим рядком. Тому без неї вам не обійтися. Оверлок – це необхідний предмет в арсеналі любительки шиття. З його допомогою ви можете акуратно обробити краї вашого виробу, обв’язавши їх. Оверлоки бувають трьохниткові і чотирьохниткові. Шви, які вони виробляють, теж різні. За допомогою цих двох швейних машин ви можете красиво обробити краї вашої сукні. Це дасть вам можливість створювати красиві вироби, які можна буде з гордістю носити всюди.

Влітку 2018 року особливою популярністю у дівчат і жінок користуються вільні, або зібрані на талії сукні з воланами на плечах. Варіантів пошиття такої сукні кілька:

  • вільна широка сукня до колін з воланами на двох плечах;
  • сукня, зібрана на гумку в області талії (волани на одному, або двох плечах;
  • сукня з поясом і воланами на плечах.

Пошиття кожної з моделей може дещо відрізнятися, але загальний результат буде однаковий, тому розглянемо основні нюанси розкрою сукні з воланами на обох плечах і поясом на талії.

Незважаючи на те, що рюші додають виробу об’єму, такий декор з успіхом може прикрашати і сукні для повних дам. Головне, вибрати правильний фасон залежно від типу фігури.

Сукні з воланами – безсумнівно хіт цього літа. Вони красиві, романтичні і незамінні для літа, адже в такій сукні можна піти на прогулянку або на пляж. Пошити літню сукню своїми руками зовсім не складно, якщо подивитися майстер-класи на ютуб. Сукня – це найжіночніше вбрання. Тому суконь обов’язково повинно бути багато в гардеробі кожної жінки. Але кожна з нас індивідуальна, володіє своїм смаком і фігурою. Ви можете вибрати для себе відповідну сукню, знайти викрійки і опис пошиття для того вбрання, яке подобається і підходить саме вам. Рюші і волани – це смужки тканини, зібрані складками і пришиті поверх виробу. Причому шов може проходити як рівно посередині, так і ближче до одного з країв смужки. Сукня з рюшами – це не тільки дуже жіночний, але і вкрай актуальний сьогодні наряд.